"> Sorina Pintea, 30 de zile de arest pentru corupție în formă continuată - Zoom ARAD

Sorina Pintea, 30 de zile de arest pentru corupție în formă continuată

Zoom Arad

Cererea DNA de arestare preventivă a fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost admisă de Tribunalul Bucureşti. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În referatul DNA în cazul Sorina Pintea, mai apare un suspect care a și participat la discuții și la tranzacțiile cu banii dar DNA nu a făcut public numele acestei persoane. DNA susține că Sorina Pintea ar fi avut mai multe întâlniri cu denunțătorul ei, în care i-ar fi spus că trebuie să dea un procent de 7% din totalul lucrării pe care o efectua la spitalul pe care îl conducea. S-au făcut și înregistrări ambientale din biroul fostului ministru, procurorii stabilind și pe baza acestora că Sorina Pintea a primit 10.000 de euro în decembrie și pentru a ajunge la cei 7% ar mai fi trebuit să primească 120 mii lei, bani care i-au și fost remiși pe 28 februarie când s-a făcut flagrantul.

Totuși sunt unele neclarități, contractele derulate de firma din București au fost de 14 milioane de lei, deci un procent de 7% ar fi însemnat 980 mii lei, deci este posibil ca să se fi transmis și alte sume de bani în lunile ianuarie-februarie, nu rezultă clar acest lucru din referatul prin care DNA a solicitat arestarea pentru 30 de zile a fosului ministru al Sănătății.

Procurorii susțin că din ascultarea ambientală s-a transcris că la primirea veștii că s-a acceptat procentul cerut de 7% față de 3% propus de firmă, Sorina Pintea ar fi exclamat ˝super tare˝iar când banii au și ajuns ar fi spus scurt: ˝perfect˝!

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Decizie surprinzătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție în privința divorțurilor la notar

Curtea Supremă a interzis divorțul prin mediere, ceea ce înseamnă că soții vor fi obligați să divorțeze la Tribunal, prin instanță. „Acordul de mediere la notar reprezintă acum un început de divorț, soții fiind obligați sa divorțeze la Tribunal. Astfel, timpul pentru divorț petrecut prin instanță va fi mai mare […]