"> Sergiu Bîlcea: ˝Am dorit să avem în Arad un nou brand și Oktoberfest este binevenit˝ - Zoom ARAD

Sergiu Bîlcea: ˝Am dorit să avem în Arad un nou brand și Oktoberfest este binevenit˝

Zoom Arad

Festivalul Oktoberfest, care se organizează de 11 ani la Brașov, a reușit să devină cel mai mare Oktoberfest din afara Germaniei. Werner Braun a mărturisit că evenimentul a luat naștere cu scopul de a-i ajuta pe expații germani veniți să lucreze în România să se integreze mai ușor. Iar de aici până la legarea unor relații economice între participanți nu a fost decât un singur pas. „Intenția noastră a fost mereu să legăm relații economice, de bussines în orașele în care organizăm festivalul. Acesta este unul dintre scopurile principale ale Oktoberfest. Având în vedere că până la vârsta de 17 ani îmi petreceam toate vacanțele de vară la Zăbrani și la Arad m-a făcut să îmi doresc să organizăm Oktoberfest aici”, a declarat Werner Braun.

Primarul Călin Bibarț a precizat că terenul pe care se desfășoară Oktoberfest este în procedura de expropriere, în vederea amenajării unui parc. „Tradiția festivalului este să aibă Primăria drept partener. La Arad suntem împreună cu Consiliul Județean, alături de Centrul Municipal de Cultură și Centrul Cultural Județean, în același concept, cu o garanție a reușitei de 110%. Locul a fost ales de partenerul privat, care a semnat o înțelegere cu actualul proprietar. Acest lucru nu vine decât să ne confirme că aici nu trebuie să fie o zonă de blocuri, ci un parc pentru arădeni. Astfel, Primăria va continua demersurile pentru a prelua acest teren”, a spus primarul Călin Bibarț.

Iustin Cionca, președintele CJA, a menționat că instituția pe care o conduce își dorește să atragă astfel de evenimente în județ, pentru a crește vizibilitatea. „Vreau să o felicit pe Geanina Pistru, pentru că a fost una dintre persoanele care a susținut acest eveniment, această sărbătoare a etnicilor germani. Sper să fie o reușită. De altfel, întotdeauna, primul eveniment este mai greu. În continuare, îl voi lăsa să vorbescă pe domnul Sergiu Bîlcea, pentru că este este cel care ne-a convins să ne implicăm în acest festival”, a spus Cionca.

Sergiu Bîlcea a declarat că și-a dorit ca Aradul să aibă un nou brand, un brand atractiv cum este Oktoberfest. „Urez și eu bun venit la Arad unui nou concept. Am dorit să avem în Arad un nou brand. Parteneriatul dintre administrația locală și mediul privat continuă. Considerăm că acest nou produs este binevenit pe piața arădeană. Vreau pe această cale să mulțumesc domnului Braun pentru implicare, domnului Waldemar Steinmar care reprezintă mediul privat în relația cu administrația”, a afirmat Bîlcea.

Viceprimarul Ionel Bulbuc și-a manifestat satisfacția că Primăria și CJA și-au dat mâna pentru a participa împreună la organizarea unui eveniment care în alte orașe s-a dovedit a fi unul de succes. „Locul în care ne aflăm acum este un loc foarte bun, un spațiu al arădenilor care este posibil să fie redat circuitului social”, a ținut să menționeze viceprimarul.

Între 10 și 13 octombrie, vor curge râuri de bere, nemțească și românească, participanții vor putea degusta delicii culinare bavareze și românești, iar  cortul Oktoberfest va găzdui momente artistice, concerte live cu trupe nemțești și românești, concursuri cu premii spumoase, veselie întreținută de MC Marian Maican de la Kiss Fm și Dj-ul rezident Oktoberfest – Dj Edelweiss de la ora 11.00 la 23.00 în fiecare zi. Iar ceea ce este cel mai important de știut, sunt așteptați toți arădenii, intrarea fiind gratuită.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Călin Bibarț: ˝ Rămânem preocupați în continuare de modernizarea orașului, în folosul cetățenilor˝

Lucrările de finalizare a noii canalizări de pe Bulevardul Revoluției se apropie de sfârșit. În aceste zile se toarnă betonul pentru acoperirea canalelor, se reface nivelul stradal, urmând ca până la finele lunii să se toarne și covorul asfaltic. Rugăm toți conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere și răbdare […]