"> Rareş Bogdan: Oficialii europeni nu se informează foarte bine cu privire la situaţia din România - Zoom ARAD

Rareş Bogdan: Oficialii europeni nu se informează foarte bine cu privire la situaţia din România

Zoom Arad

Fostul jurnalist o ameninţă voalat pe Ursula von der Leyen, căreia îi transmite că fără voturile PNL nu ajungea preşedintele Comsiei Europene. Comentariile lui Rareş Bogdan sunt făcute în contextul în care von der Leyen a transmis o scrisoare în care afirma că modificarea legislaţiei electorale cu mai puţin de un an înainte de alegeri, aşa cum a încercat Guvernul Orban, încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia.

„Am o simpatie deosebită pentru doamna Ursula von der Leyen. Dânsa a ieşit preşedinte al Comisiei Europene cu voturile delegaţiei PPE din România. A iesit la 9 voturi, delegaţia PNL-PPE având 14 membri. Dacă noi stăteam pe holuri la o cafea când era votul, ea nu intra in cărțile de istorie, rămânea doar un candidat la președinția Comisiei Europene și atât. Îmi este extrem de simpatică, dar uneori cred că oficialii europeni nu se informează foarte bine cu privire la situaţia din România. Dacă s-ar fi informat ar fi aflat că nu vorbim despre restrângerea de drepturi electorale pentru cetăţenii români, ci de oferirea mai multor drepturi, de oferirea de reprezentativitate şi legitimitate sporită a alesului local, ceea ce nu contrazice recomandările Comisiei de la Veneţia”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Al şaptelea caz de coronavirus, o tânără din Timișoara

Adolescenta infectată cu noul coronavirus a intrat în contact cu un coleg de clasă depistat ieri cu Coronavirus. Este al şaptelea caz de coronavirus confirmat pe teritoriul ţării. Tânăra a fost transferată de urgenţă la Spitalul timișorean Victor Babeș. Alţi 25 de tineri au fost testaţi de coronavirus, iar rezultatele au ieşit […]