"> Primăria Arad va moderniza 138 de stații de autobuz - Zoom ARAD

Primăria Arad va moderniza 138 de stații de autobuz

Zoom Arad

Primăria Municipiului Arad vrea să refacă 138 de stații de autobuz din întregul oraș, costul proiectului fiind  estimat la 4,5 milioane de lei, conform Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) realizat de o companie din Timișoara. Primăria Arad a lansat licitația pentru serviciile de elaborare a proiectului tehnic de execuție și asistența tehnică din partea proiectantului pentru perioada lucrărilor. Pentru această parte a proiectului, instituția pune la dispoziție suma de 130 de mii de lei net.

Toate stațiile vor fi modernizate, urmând a avea copertină, bănci de așteptare, coșuri de gunoi și panouri de afișaj. Trei stații – Podgoria (sensul spre UTA, Gară sau Grădiște, în vecinătatea Catedralei Ortodoxe), Bujac (strada Trotușului), Billa (sensul de mers spre Podgoria) – vor fi dotate cu peroane acoperite pe o suprafață mai mare decât celelalte, precum și cu grupuri sanitare.

Din cele 138 de stații ce vor fi modernizate sau nou înființate, 17 sunt în cartierul Aurel Vlaicu, 16 în Centru, 15 în Aradul Nou, 14 în Micălaca  și una în Alfa. Conform situației prezentate în DALI de către compania timișoreană care a realizat documentația, cele 7 linii de autobuz operate de Compania de Transport Public Arad însumează 92 de kilometri – dus-întors, viteza medie de deplasare fiind de sub 25 de kilometri pe oră.

 

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ludovic Orban: ˝Mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul moțiunii de cenzură˝

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru, pragul pentru adoptare fiind de 233. „Mulţumesc preşedintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moţiuni. Le mulţumesc colegilor mei din PNL care au […]