"> Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Turciei - Zoom ARAD

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Turciei

Zoom Arad

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanțe președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în care îl asigură de susținerea României pentru depășirea tragediei provocate ca urmare a cutremurului care a avut loc în estul Turciei.

„Am fost profund îndurerat de tragedia produsă de cutremurul care a lovit estul Turciei, soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești și prejudicii materiale considerabile. În aceste clipe dificile, vă transmit din partea mea și a poporului român întreaga noastră compasiune. Gândurile noastre se îndreaptă către cei care au fost răniți și către familiile care i-au pierdut pe cei dragi. Vă asigur, domnule Președinte, de susținerea mea și a poporului român pentru depășirea acestui moment dificil pentru națiunea dumneavoastră”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis, transmis de Administrația Prezidențială.

Cel puțin 19 oameni au murit și peste 900 au fost răniți după ce un cutremur puternic a zguduit vineri estul Turciei, potrivit autorităților, relatează agenţia turcă de ştiri Anadolu.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Florin Cîțu reafirmă că banii pentru creșterea pensiilor sunt prevăzuți în buget

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a ținut să lămurească controversele publice și a explicat că Legea bugetului pe anul 2020 are prevătută creșterea pensiilor. „A fost o ordonanţă de urgenţă prin care această dublare a alocațiilor a fost prorogată până la sfârşitul lunii iulie. Înseamnă că legea va fi implementată […]