"> Parlamentul a adoptat eliminarea pensiilor speciale, cu excepția militarilor și polițistilor - Zoom ARAD

Parlamentul a adoptat eliminarea pensiilor speciale, cu excepția militarilor și polițistilor

Zoom Arad

Deputaţii au votat, marţi, într-o şedinţă de plen convocată în sesiunea extraordinară, proiectul de eliminare a tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor din sistemul de apărare şi ordine publică. Printre cei vizați sunt chiar parlamentarii, magistrații, dar și foștii președinți ai României. S-au înregistrat 247 voturi pentru şi 21 de abţineri.

După votul din Camera Deputaţilor, proiectul este trimis la preşedintele Klaus Iohannis, pentru promulgare, însă poate fi contestat la CCR. Cel mai probabil, magistraţii vor ataca la CCR proiectul de lege, iar eliminarea pensiilor speciale nu va intra în vigoare decât dacă judecătorii spun că proiectul este constituţional.

Astfel, dispar pensiile parlamentarilor, judecătorilor, procurorilor, ale foștilor Președinți ai României, ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, ale judecătorilor CCR, ale membrilor Curții de Conturi, ale funcționarilor publici, ale parlamentarilor, ale corpului diplomatic şi consular, ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice, ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alexandru Crisovan: De ce îl susțin pe Sergiu Bîlcea?

Pentru că toți ne dorim o schimbare, vrem cu toți oameni noi, oameni care au demonstrat ca se poate într-o Românie incerta d.p.d.vedere economic, iar Sergiu Bîlcea asta este ,un om nou cu o alta viziune si cu o vasta experienta in mediul privat , dar si public. Sergiu Bîlcea […]
%d blogeri au apreciat: