"> Nou acord între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română - Zoom ARAD

Nou acord între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română

Zoom Arad

Potrivit noului acord, pâinea sfințită va fi distribuită la domiciliu credincioșilor de către personalul clerical și voluntari, vineri și sâmbătă, în intervalul 8.00 – 17.00 și în prima zi de Paște, între orele 6.00 și 12.00, la solicitarea credincioșilor.

Lumina va fi distribuită în parohii de către personalul clerical și maximum cinci voluntari, sâmbătă, începând cu ora 20.00. Clericii și voluntarii cu echipament de protecție trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate, o banderolă albă pe braț, ca semn distinctiv și un ecuson cu data de identificare, ștampilat de parohie. Credincioșii vor primi Paștele și Lumina din pragul casei sau de la geam, fără a ieși în stradă. La bloc, acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de asociația de proprietari, care va purta echipament de protecție.

 

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aradul urcă pe locul 4 în topul județelor cu cele mai multe infectări cu coronavirus

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.091 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 109 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă […]