"> Ludovic Orban: ˝Negocierile se vor finaliza în jurul zilei de joi, am trecut de 233 de semnături˝ - Zoom ARAD

Ludovic Orban: ˝Negocierile se vor finaliza în jurul zilei de joi, am trecut de 233 de semnături˝

Zoom Arad

Toate partidele din Opoziției au semnat moțiunea de cenzură, care ar putea fi depusă la începutul săptămânii viitoare, luni, pe 30 septembrie. Parlamentari de la PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE și Pro România sunt printre semnatarii moțiunii. De asemenea, moțiunea a fost semnată și de parlamentari ai minorităților dar și de parlamentari din Partidul Social Democrat.

Rămâne de văzut dacă Opoziția se va baza pe parlamentarii respectivi și în momentul votului. PSD a decis deja în CEx ca la moțiune, parlamentarii partidului să stea în bănci și să nu voteze. Parlamentarii Opoziției vor vota la vedere.

 ˝Negocierile se vor finaliza în jurul zilei de joi, cam până la ora 12:00-13:00 avem programate întâlniri şi vom fi pregătiţi să anunţăm oficial rezultatul acestor discuţii. Mai avem negocieri programate cu parlamentari individuali. (…) Mai sunt câteva semnături de obţinut din zona respectivă. (…) Astăzi sunt şi mai optimist decât ieri. Am trecut de 233 de semnături. (…) Cel mai probabil, moţiunea va fi depusă luni. Cel mai probabil se va dezbate şi se va vota pe data de 7 sau 8 octombrie”, a declarat Ludovic Orban la TVR1

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Dăncilă să fie demis este nevoie de 233 de voturi. Conform procedurii, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moțiune va fi depusă pe 30 septembrie, aceasta ar putea fi citită în plenul reunit al Parlamentului în zilele următoare, iar votul în plen ar urmă să fie programat în săptămâna 7-11 octombrie.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iustin Cionca:˝M-am bucurat de bucuria sinceră a celor prezenți˝

După lucrările de renovare finanțate și de Consiliul Județean Arad, astăzi a fost sfințită biserica ortodoxă din satul Agrișu Mic, comuna Hășmaș. Am participat la ceremonie alături de IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și m-am bucurat de bucuria sinceră a celor prezenți. Comentarii pe Facebook