"> Lansare de carte: Gheorghe Falcă, "Curajul de a prinde o stea căzătoare" - Zoom ARAD

Lansare de carte: Gheorghe Falcă, „Curajul de a prinde o stea căzătoare”

Zoom Arad

Acum câteva clipe, trimise de editura Curtea veche, au ajuns la mine exemplarele de autor ale cărții la care am lucrat în ultimii doi ani. „Curajul de a prinde o stea căzătoare” a ieșit zilele acestea din tipar și pleacă în lume către potențialii ei cititori interesați de destinul dreptei românești. Curajul de a prinde o stea căzătoare încearcă să formuleze în mod clar și ușor de înțeles principiile care pot ghida spre victorie traiectoria noastră ca principal partid al dreptei românești.
Am scris cartea plecând de la experiența personală a atâtor bătălii și competiții politice la care am luat parte. O experiență care m-a ajutat enorm să înțeleg principiile și valorile de care am fost atașat profund dintotdeauna și pe care, ajuns la maturitate politică, am putut să le formulez și să le aplic. Aceste principii, credința în libertatea individuală, în justiție nepărtinitoare, în valorile tradiționale ale familiei și patriotismului, sunt incontestabil dătătoare de speranță. Steaua căzătoare e, de altfel, în mod paradoxal, un simbol al speranței. Așa cum, la vederea unei stele căzătoare îți pui o dorință, proiecându-ți de fapt viitorul, la fel trebuie să ne păstrăm încrederea, să ne facem curaj și să mizăm pe aceste principii autentice și puternic diferențiatoare, clăditoare ale unei Românii mai bune.
Sunt lucruri la care vă invit să reflectați, poate căutând cartea – ajunsă și în librării, și sunt idei pe care le voi dezbate public, în lunile care urmează, în turneul de promovare al cărții, alături de prieteni împreună cu care credem în aceleași valori.

În această carte, un om politic român visează. Asta, deja, e suficient în sine! Asemenea oameni politici sînt rari la noi. La prima vedere, ar putea fi o carte despre trecut. Dar în lumea visului, trecutul și viitorul sînt totuna, iar prezentul este momentul în care îți dai seama de asta. Poți avea observații ici-colo la istoria politică recentă povestită de Gheorghe Falcă, desigur. Dar ai face-o doar dacă ai crede că ai în față o carte de istorie. Însă această carte vorbește despre viitor. Și orice om înțelept știe că va găsi coordonatele viitorului, dacă va căuta atent urmele trecutului.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Meci amical, UTA - Crișul Chișineu-Criș 3-1

UTA a disputat cel de-al treilea al perioadei de pregătire contra celor de la Crișul Chișineu Criș. Ca și în precedentele dispute, „roș-albii” au dominat clar ostilitățile şi au câştigat, însă scorul putea fi şi mai rotund dacă precizia la finalizare era alta. Meritul pentru scorul alb din primele 43 […]