"> Iustin Cionca: Aradul este un loc unde se vine, nu de unde se pleacă - Zoom ARAD

Iustin Cionca: Aradul este un loc unde se vine, nu de unde se pleacă

Zoom Arad

Alocuțiunea candidatului PNL la președinția Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, cu ocazia lansării candidaților la Alegerile Locale și Parlamentare din 2020.

Uitați-vă cât suntem de mulți, cât sunteți de puternici împreună. Vreau să mulțumesc organizației de tineret care mi-a făcut această surpriză cu materialul video, tuturor celor care v-ați implicat astăzi pentru organizarea acestui frumos moment pentru organizația PNL Arad și vă promit, dragi prieteni de la organizația de tineret că voi sprijini candidatura dumneavoastră, în fiecare localitate să avem câte un tânăr pe lista de consilieri locali.

Anul trecut am reușit să câștigăm toate alegerile și să colorăm harta Aradului în galben și o vom face și anul acesta. Am spulberat PSD-ul și îl vom spulbera încă de două ori anul acesta. Alegerile europarlamentare și cele prezidențiale ne-au demonstrat că aici la Arad nu există alte organizații decât cea de pe facebook.

Am promis că schimbăm ritmul, iar astăzi avem iată cei mai mari și cei mai buni candidați din județ, avem cea mai valoroasă echipă. Am adus împreună în Arad sute de miloane de euro pentru ca Aradul să devină un loc unde vine nu un loc de unde se pleacă. În ultimii patru ani de administrație liberalî, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad am cofinanțat 1095 de proiecte ale administrației locale, am alocat cu prioritate fonduri pentru acele proiecte ale primarilor noștrii unde alocând 2 la sută din sumele de la Consiliul Județean am reușit să aducem 98 la sută din fonduri europene și astfel am reușit să schimbăm în bine fața comunității arădene. Dar am câștigat și la Consiliul Județean proiecte care ne mențin pe primele locuri în România, 805 milioane de lei pentru 326 de kilometri de drumuri județene, este cel mai mare proiect pe drumurile județene din toată țara, premiat în luna iulie la gala Administrației Naționale la Cluj.

Am câștigat bani europeni în locul procentelor confiscate de Guvernul PSD-ALDE și construim și modernizăm șosele unde aceste drumuri nu au mai văzut asfalt de peste 50 de ani. Cel mai mare proiect de modernizare al unui spital județean din România îl avem tot aici la Arad, 420 de milioane de lei și am construit după cum ați văzut și în clipul de prezentare un spital nou cu fonduri exclusiv din bugetul județean, este vorba de Spitalul TBC iar acum avem asigurată finanțarea pentru încă patru spitale și împreună cu Primăria municipiului Arad și cu societatea civilă am reușit să modernizăm majoritatea secțiilor din spitalul județean și să cumpărăm în ultimii doi ani câte un aparat medical modern la fiecare patru zile, pentru sănătatea arădenilor din municipiu și din județul Arad. Am muncit bine, am muncit corect, am muncit eficient. Partidul Național Liberal a făcut la Arad ceea ce toți ceilalți spuneau că este imposibil. Am făcut-o și le-am trimis fotografii. liberalii nu mint și nu se dau la o parte în față greutăților.

În 1998, sprijinit de președintele de la vremea a organizației de tineret, domnul Gheorghe Falcă, îi mulțumesc din nou pentru că m-a convins să intru în politică și apoi în administrație. Mulțumesc pentru că m-a susținut atunci și pentru că m-a susținut apoi și la alegerile parlamentare și la Consiliul Județean. Am fost ales primar al orașului în anul 2000, aveam 32 de ani. Am făcut atunci pasul de la o afacere de familie către primărie pentru că mi-am dorit ca orașul meu să înceapă în sfârșit să se modernizeze, să se dezvolte. Am construit acolo la Pecica o echipă care de 20 de ani conduce orașul. Astăzi îmi propun să construiesc la Consiliul Județean o echipă care să conducă județul în următorii 20 de ani. Nu mi-am părăsit niciodată colegii, n-am trădat niciodată partidul, oriunde am ajuns, am construit relații, am construit echipe, am construit drumuri și spitale pentru că eu asta încerc să fac prin politică. Trebuie să recunosc că am avut și noroc. Am intrat atunci într-o echipă puternică condusă atunci de către domnul Gheorghe Seculici căruia îi mulțumesc că este prezent alături de noi, o echipă care a fost preluată apoi de Gheorghe Falcă. Am avut și am și astăzi în spatele meu o echipă de primari, de colegi, de prieteni, care fiecare dintre ei au făcut minuni în localitățile unde au fost aleși. Am colegi competenți care fac admirație și politică din pasiune, din dorința de mai bine pentru comunitățile pe care le conduc. Această echipă de oameni pricepuți, de oameni buni este de fapt secretul tuturor victoriilor înregistrate în ultimii ani de către echipa Partidului Național Liberal Arad și dați-mi voie, doamnelor și domnilor primari să vă mulțumesc pentru că în vremuri grele de opoziție ați rezistat tuturor presiunilor, tuturor ofertelor otrăvite și ați rămas alături de mine și de Partidul Național Liberal. Dragi colegi liberali, dragi prieteni, candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean. Ducem mai departe proiectele începute împreună și sigur vom construi proiecte noi, dar este și mai important că vom munci in continuare în aceeași echipă cu obiective cel puțin la fel de mari în următorii patru ani. Partidul Național Liberal va câștiga alegerile locale, majoritatea primăriilor din județ, la Primăria Aradului și Consiliul Județean. Candidez cu Sergiu Bîlcea pentru municipiu. și cu primarii și candidații de primari din spatele meu. în județ, pentru a realiza cel mai bun scor al partidului din toate timpurile în județul Arad.

Împreună cu dumneavoastră mi-am fixat obiective majore pentru județul Arad. În primul rând îmi doresc să finalizez toate cele patru spitale pentru care avem finanțare: Oncologie pe Vicențiu Babeș în municipiul Arad, Psihiatrie, Infecțioase adulți Urgența Spitalului Județean și apoi Matern-pediatrie care este finanțat de Compania Națională de Investiții. Îmi doresc să modernizăm în continuare infrastructura rutieră inclusiv șoseaua de centură a municipiului Arad cu un pod nou peste Mureș la Fântânele și cu un pasaj peste calea ferată la Vladimirescu. Vreau ca în 2024 să avem modernizată aproape jumătate din rețeaua de drumuri județene și să demonstrăm astfel că imposibilul este posibil. Dacă noi liberalii arădeni suntem uniți și muncim împreună, totul este posibil. Al treilea obiectiv este să creștem economia Aradului, doresc să ajungem la salarii mai mari în județ prin dezvoltarea zonelor din jurul orașelor după ce în primii ani am reușit să construim drumuri noi care să creeze legături noi între toate orașele din județ. Îmi doresc să creăm locuri de muncă mai bine plătite, atractive, care să îi aducă acasă pe tinerii plecați de lângă părinți sau părinții plecați de lângă copii ca să își caute norocul în străinătate. Un alt obiectiv este să avem cel mai modern sistem de protecție socială din România, care să susțină eficient atât persoanele vârstnice cât și persoanele cu handicap sau copiii instituționalizați. Vrem să finalizăm proiectul care este finanțat din fonduri europene pe Programul Operațional de Infrastructură Mare și să furnizăm în județ încă 300 de km rețea de apă și 500 km de canalizare. Asta înseamnă normalitate și pentru că tot ceea ce vizăm realizăm împreună. îmi doresc să extindem împreună cu dumneavoastră, doamnelor și domnilor primari, rețeaua de gaz în cât mai multe localități.

Dragii mei, vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și vă promit că județul Arad va rămâne liberal și după alegerile locale pentru că avem cea mai bună și cea mai serioasă echipă în politică și în administrație. Uitați-vă cât suntem de mulți, uitați-vă ce puternici suntem împreună. În urmă cu patru ani vă promiteau tot aici că vom câștiga și vă îndemnam atunci să avem curajul să credem în noi. Astăzi vă spun că vom câștiga din nou în luna iunie. Sunteți gata să construim împreună? Vă mai întreb o dată sunteți gata să construim împreună? No gata? No hai!

 

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sergiu Bîlcea: Să le construim copiilor noştri un viitor aici, acasă, la Arad

Am curajul să mă gândesc la Aradul frumos, pentru că intrăm într-o altă etapă de dezvoltare. Cea mai mare dorinţă a mea este să le construim copiilor noştri un viitor aici, acasă, la Arad, într-un oraş frumos, curat, sănătos, verde de la un capăt la altul! Le mulţumesc celor 5 […]