"> Iustin Cionca: ˝PNL este pregătit să intre la guvernare, într-un guvern mult mai suplu, mai flexibil și mai bine pregătit˝ - Zoom ARAD

Iustin Cionca: ˝PNL este pregătit să intre la guvernare, într-un guvern mult mai suplu, mai flexibil și mai bine pregătit˝

Zoom Arad

Partidul Național Liberal, cel mai puternic adversar al PSD și un critic permanent al guvernării slabe și rușinoase a PSD, a strâns numărul suficient de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut public faptul că avem 237 de semnături, dar din ultimele informații pe care le dețin, și alți parlamentari s-au alăturat inițiativei PNL și susțin moțiunea împotriva Cabinetului Dăncilă. Am obținut semnături chiar și de la parlamentari PSD, iar unii dintre pesediști ne-au informat că vor susține moțiunea chiar dacă nu au semnat-o încă. Asta înseamnă o dorință largă de a scăpa România de guvernarea actuală, una care le-a furat românilor până și speranța unei vieți mai bune în România.

Depunem moțiunea de cenzură pentru că fiecare zi de guvernare PSD este o zi de dezastru.

Datoria externă a României a crescut în primele 6 luni din acest an la 103 miliarde de euro, iar zilele trecute Viorica Dăncilă a mai cerut jumătate de miliard de euro împrumut, de la Statele Unite. Acest deficit tot mai mare a afectat moneda națională și discutăm astăzi despre un curs leu-euro de 4,75, ceea ce era de neimaginat. Acest curs se răsfrânge asupra mediului privat de afaceri.

În domeniul siguranței publice, România poate nu a fost niciodată atât de vulnerabilă ca acum, când PSD a eliberat violatori, tâlhari, infractori periculoși care, odată ieșiți din închisoare, au recidivat în proporție de 90%. Oameni fără niciun fel de scrupule au fost retrimiși în stradă doar pentru a salva de la închisoare câțiva corupți, și rezultatele le vedem în fiecare zi în relatările televiziunilor de știri. La asta se adaugă și faptul că prim-ministrul nu a fost în stare să desemneze un ministru de Interne competent și credibil.
În ce privește sănătatea publică, PSD a eșuat cu construirea spitalelor regionale din bani europeni. Cred că este fără precedent în Europa ca un guvern să primească bani pentru sănătatea populației și să nu fie în stare, în trei ani de zile, să deschidă măcar un șantier de spital.

Pe plan diplomatic, imaginea României este grav afectată de PSD, și nu mă refer numai la corupții gen Dragnea, ajunși din cele mai înalte funcții ale statului direct la pușcărie. Mă refer și la faptul că acest guvern nu este acceptat nici măcar de partenerii strategici ai României. La ultima vizită în Statele Unite, Viorica Dăncilă a fost izolată și respinsă de vicepreședintele american. Asta la foarte scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis se întâlnea, pentru a doua oară la Washington, cu Donald Trump.
Sunt doar câteva dintre motivele care justifică moțiunea de cenzură „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență”. Documentul va fi depus în 30 septembrie, pentru a putea fi citit și votat în Parlament în 7 – 8 octombrie. Toți cei 237 de parlamentari care au semnat până acum moțiunea de cenzură au acceptat să voteze la vedere, pentru a vedea toți cetățenii cum votează și susțin căderea Guvernului Dăncilă.

PNL este pregătit să intre la guvernare, într-un guvern mult mai suplu, mai flexibil și mai bine pregătit. Repet: orice zi în plus a guvernării PSD este o zi care compromite, o dată în plus, viața în România!

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Petru Antal: ˝Avansăm cu lucrările de modernizare a drumului Pecica - Turnu˝

Vremea bună ne permite să avansăm cu lucrările de modernizare a drumului Pecica – Turnu, un vechi vis al localnicilor, prin care se reduce dinstanţa dintre oraş şi cel mai mare sat aparţinător. S-au făcut săpăturile pentru fundaţia necesară drumului lărgit, pe două benzi şi sperăm ca în acest an […]