"> Ionel Bulbuc:˝Elevii de la gimnaziul Ilarion Felea primesc din nou o masă caldă la şcoală˝ - Zoom ARAD

Ionel Bulbuc:˝Elevii de la gimnaziul Ilarion Felea primesc din nou o masă caldă la şcoală˝

Zoom Arad

La Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” din municipiu a fost reluat, începând de astăzi, programul guvernamental „Masă caldă în şcoli”. Unitatea de învăţământ din Arad este printre primele din ţară unde elevii beneficiază de acest program, la scurtă vreme de la începerea noului an şcolar.

Cei aproximativ 400 de elevi servesc zilnic prânzul la cantina din curtea unităţii de învăţământ. Mâncarea este pregătită şi servită de angajaţi ai Centrului Social Cantina Municipală Arad.

˝Începând de luni, elevii de la “Ilarion Felea” primesc din nou o masă caldă la şcoală. Am fost printre primele administraţii din ţară care am pus în aplicare Programul Guvernamental “Masă caldă în şcoli” şi cu singuranţă am fost primii dacă nu chiar singurii care au amenajat o cantină mobilă chiar în curtea unităţii de învăţământ. În acest fel, le-am asigurat copiilor cele mai bune condiţii de servire a mesei. Satisfacţia noastră este cu atât mai mare cu cât rata abandonului şcolar la Gimnaziala “Ilarion Felea” este în scădere.˝a declarat viceprimarul municipiului Arad, Ionel Bulbuc.

Anul acesta, pachetul alimentar asigurat elevilor și preșcolarilor care participă la activitățile didactice este în limita a zece lei pe zi, pentru fiecare beneficiar. Suma totală alocată Aradului se ridică la 597.000 lei.  Este pentru prima dată când suma este acordată pe an calendaristic, nu pe an şcolar. Acest lucru a făcut posibilă reluarea programului la scurtă vreme de la începerea anului şcolar.

Container cumpărat de Primărie

La finele anului 2017 Primăria municipiului Arad a achiziţionat o cantină mobilă tip container care permite servirea unei mese calde celor aproape 400 de elevi ai şcolii arădene. Containerul cu destinaţia Sală de Mese, instalat în curtea Şcolii Gimnaziale „Ilarion Felea” este în suprafaţă totală de 180 mp, este prevăzut cu o chicinetă, dotată cu spălător, cuptor cu microunde şi frigider, grupuri sanitare şi sala de mese propriu-zisă cu 25 de mese şi 100 de scaune. Municipalitatea arădeană a optat pentru acest tip de construcţie în primul rând pentru timpul redus de instalare, apoi pentru costurile reduse comparativ cu o construcţie similară zidită de la fundaţie  şi nu în ultimul rând caracterul mobil al containerului care poate fi mutat în orice moment şi în orice locaţie în funcţie de situaţie şi necesitate.

330.000 lei au fost alocaţi din bugetul local pentru cumpărarea containerului, iar alţi 25.000 lei în vederea amenajării şi dotării acestuia.

 

sursa: arq.ro

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iustin Cionca: ˝Vom suplimenta numărul de curse pentru a rezolva transportul elevilor care au cursuri după-amiaza˝

Pentru asigurarea transportului elevilor navetiști de la Colegiul Național ˝Elena Ghiba Birta˝ spre localitățile de reședință, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a implicat direct și a găsit o rezolvare.  „Ca urmare a lucrărilor de modernizare care se efectuează la clădirea Colegiului Național «Elena Ghiba Birta», sunt cursuri care se […]
%d blogeri au apreciat: