"> Ioan Cristina: Partidul Național Liberal filiala Arad este un partid liniștit și unit, suntem cu adevărat o echipă - Zoom ARAD

Ioan Cristina: Partidul Național Liberal filiala Arad este un partid liniștit și unit, suntem cu adevărat o echipă

Zoom Arad

Alocuțiunea candidatului PNL la Senatul României, Ioan Cristina, cu ocazia lansării candidaților la Alegerile Locale și Parlamentare din 2020.

Mă simt desigur cât se poate de onorat că Filiala județeană liberală a decis ca să reprezint din nou Partidul Național Liberal și județul în Senatul României. Este un lucru care semnifică în mare măsură sau este explicat în două feluri: unul că există un grad suficient de satisfacție vizavi de activitatea mea în cei trei ani și ceva de când sunt senator în acest mandat și în al doilea rând sau poate cel puțin la fel de important, și nu are rost să ne ascundem după deget, înseamnă un lucru, că în acest moment Partidul Național Liberal filiala Arad este un partid liniștit și unit, suntem cu adevărat o echipă și vreau să vă asigur că dacă eu spun asta, cu siguranță așa este.

Încheiem un an politic deosebit de dificil și de zbuciumat, am răsturnat un guvern PSD, un guvern care a deturnat România de pe drumul ei firesc, de pe drumul european. Am instalat un guvern, guvernul Orban, guvernul renașterii naționale care în trei luni de zile a încercat și credem noi că în bună măsură a și reușit, să îndrepte foarte multe dintre cele făcute de PSD. Mă refer aici în primul rând la inechitățile sociale, la atacurile împotriva justiției și așa cum spuneam și mai devreme, la deturnarea României de pe calea europeană. Suntem destul de aproape de anticipate. E unul dintre obiectivele noastre cele mai importante, dacă nu cel mai important în acest an. Probabil că Guvernul nu va reuși să fie investit, vom face nu-i așa ce vom putea ca el să nu fie investit, nu mai e demult un secret, pentru asta fac o mică paranteză și o glumă, vorbind cu actualul premier de-a lungul anilor, relația mea de prietenie cu dânsul fiind una notorie, mereu i-am spus, Ludovic, eu toată viața o să votez cu tine și acuma când plec la București luni, o să-i spun, îmi pare rău, te-am mințit. De data asta nu o să mai votez cu tine pentru că dacă votez cu tine nu o să avem alegeri anticipate. A fost o glumă desigur. Cred că vom ajunge la aceste alegeri pentru că e absolut vital. Ele ne vor permite să obținem scorul, un scor suficient de mare, ca să dăm României cursul despre care vorbeam mai devreme.

Un alt subiect important este alegerea primarilor în două tururi. Unora le place, altora nu. Ca liberal, am susținut și susțin alegerea primarilor în două tururi. Repet, știu că poate unora dintre primari s-ar putea să nu le placă. Ei știu cât le-am fost de apropiat, știu că au avut la mine o ușă deschisă, un telefon deschis. Lupt pentru drepturile lor, îi scrijin în dezvoltarea proiectelor lor de investiții. Nu cred că am fost poate un parlamentar al primarilor, dar susțin alegerea primarilor în două tururi pentru că așa este democratic, pentru că așa este normal ci pentru că așa este cel mai firesc lucru, este cel mai elementar lucru într-o democrație, adică majoritatea. Sunt un susținător al principiului candidaților autohtoni, susțin candidați născuți și crescuți în cadrul Partidului Național Liberal. Știu, este posibil aici să am anumite puncte de vedere divergente cu conducerea filialei, nici o problemă, de aia suntem eliberați, să putem vorbi și să hotărâm în mod democratic. Știu că între sârbi și bosniaci au fost zeci de mii de morți și totuși stau de vorbă. Și noi putem sta de vorbă cu primari care sunt în PSD și doresc să vină la noi dar nu în detrimentul unor colegi liberali care au șanse, nu în detrimentul unor oameni care au muncit foarte mult. Cred că e foarte simplu pentru cineva să vină și să spună vreau să candidez din partea PNL, știu, așa o simt eu, o simțiți și dumneavoastră, dar nu sunt de acord să semnăm un cec în alb pentru orice fel de voiajor politic care vrea astăzi din interes să se înroleze sub culorile Partidului Național Liberal.

Închei prin a vă spune că doresc succes candidaților care provin din PNL. Le voi fi întotdeauna alături, voi fi alături de cei care vin de la alte partide, îi asigur de tot sprijinul meu, dar nu acum, ci în 2024, după ce vor câștiga singuri primăria și vor dovedi că sunt liberali. Doamne ajută să câștigăm Primăria Aradului, Consiliul Județean, să avem cel mai mare număr de parlamentari și să fie cel mai bun scor din România.

 

 

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sergiu Bîlcea: Îmi asum responsabilitatea de a candida la funcția de primar al municipiului Arad

Alocuțiunea candidatului PNL la primăria Municipiului Arad, Sergiu Bîlcea, cu ocazia lansării candidaților la Alegerile Locale și Parlamentare din 2020. Noi scriem istoria Aradului. Avem curajul inițiativa și priceperea să continuăm schimbările. îmi asum responsabilitatea de a candida la funcția de primar al municipiului Arad pentru că mă pot baza […]
%d blogeri au apreciat: