"> Gheorghe Falcă: suntem familia Creștin Liberală, suntem cei care vom moderniza Aradul, noi întâi construim împreună! - Zoom ARAD

Gheorghe Falcă: suntem familia Creștin Liberală, suntem cei care vom moderniza Aradul, noi întâi construim împreună!

Zoom Arad

Alocuțiunea președintelui PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, cu ocazia lansării candidaților la Alegerile Locale și Parlamentare din 2020.

Sunteți mulți, sunteți frumoși, și în 2020 veți fi victorioși! Noi, care credem în valorile creștin-democrate suntem cei care construim împreună Municipiul și județul Arad.

Doamnelor si domnilor, de ziua mea, 22 ianuarie, un coleg invitat mi-a spus: Dragă Ghiță, ai avut un an 2019 fantastic, ai produs schimbări. Evident cei care ne-am asumat responsabilitate am avut mare curaj să producem schimbări. Astăzi, își mai aduce aminte cineva cum era Alfa? Nimeni nu circula pe ceea ce înseamnă Condurașilor și Kogălniceanu iar astăzi Alfa are autostrada aproape. La Fortuna, în Vlaicu, se termina orașul. Era greu să mergi în piață sau în spatele pieței. Astăzi, când pleci de la Fortuna, avem cea mai mare zonă industrială din țară și astăzi ne mândrim cu 90.000 de oameni care muncesc și exportă de un record de peste 3 miliarde de euro. Când coboram aici, în Subcetate, pășteau vacile, de adevăratelea, două străzi aveau canalizare și patru asfalt. În Grădiște erau cinci. Astăzi te duci dincolo de Grădiște pe centură și la ceea ce înseamnă comerțul modern. Să nu vorbim de Micălaca. Schimbările din Micălaca, își mai aduce aminte cineva că tirurile circulau prin Podgoria? Astăzi, suntem singurul oraș din țară care dintr-un inel de centură are 75 la sută realizat și un proiect în lucru pentru a finaliza centura municipiului Arad. Își mai aduce cineva aminte cum a fost în anul 2004 centrul orașului? Primul lucru care mi s-a cerut în calitate de primar a fost să cumpăr încă o macara, pentru că în fiecare zi cădeau tramvaiele de pe șină. Astăzi sunt doar patru orașe în țară care au tramvaie moderne și aici vorbim de Timișoara, de Cluj, de Arad și de Oradea, adică de alianța Vestului, cei care au avut curajul să investească, au avut curajul să producă schimbări și au avut curajul să-și asume proiecte mari. Tot așa putem vorbi de fiecare cartier, Gai, Bujac, Sânicolau, veneau oamenii la lucru cu geanta, cu altă pereche de pantofi.

De aceea noi nu o să ne batem cu adversarii noștri pe ceea ce vor ei ci noi o să discutăm cu cetățenii de ceea ce vom face noi. Noi știm foarte bine ce înseamnă PSD Arad, astăzi, Fifor și Căprar spun adevărurile pe care le-am spus și noi în ultimii trei ani. Pentru noi, USR-PLUS nu e un adversar. Ne-au jignit de multe ori dar o să îi vedeți parteneri lângă noi și atunci ne punem întrebarea: cine a avut dreptate? Pentru că ieri, a fost un concert de orgă fantastic la Filarmonică. Vreau să știți că din 1961. în România nu s-a mai construit o orgă. Vreau să știți că Filarmonica din Arad este printre primele filarmonici din țară, cu reabilitare și sonorizare modernă și program cultural. De aceea, nu suntem un sat cum ne spune USR-ul ci suntem un oraș cultural partener cu Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Domnule primar Robu, suntem partener loial pentru cel mai mare succes de cultură al anului 2021, Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Este foarte important să înțelegem că noi trăim în valorile creștin-liberale și trebuie să dăruim. Noi suntem oamenii care au fost educați să construim. Suntem cei care am lucrat în echipă. Ați văzut aici, în echipa noastră care merge în Parlamentul României sunt doi oameni cu experiență. Sunt doi oameni care pot, prin curaj și prin abilități, să aducă succesul României și să țină steagul României sus. Invit lângă mine pe cei doi care sunt cap de listă, pentru că eu și dumneavoastră și Partidul Național Liberal garantăm pentru ei: Neluțu Cristina și Călin Bibarț. Doi oameni cu experiență, care vor conduce această frumoasă echipă, merită felicitări și succes în Parlamentul României. Doamne ajută.

Spunea dragilor, domnul Cionca, cum ne-am cunoscut. și acum aș putea să am cu dumneavoastră o șuetă, o șuetă din Pecica. Dacă aș pune acum o poză, cu părul frumos al domnului Cionca, o să vedeți ce schimbare. Da, domnul Cionca este un model de carieră politică, este un model de ceea ce înseamnă asumare la un nivel de comună transformată în oraș. A aflat că va candida la Parlamentul României, și soția Angie s-a supărat pe el, de pe o remorcă în Secusigiu. A câștigat colegiul în 2012, dar așa sunt legile proaste, nu a plecat în Parlament, și atunci în 2012 am spus că ar fi bine, cu cele două experiențe, să se pregătească de Consiliul Județean. Evident, că noi garantăm dar astăzi el este garanția pentru succesul județul Arad, este garanția pentru acest parteneriat. Îi mulțumim mult și ne bucurăm că are o relație corectă și bună cu primarii noștri, cu primarii noștri care au trecut prin momente grele când PSD-ul a luat banii.

Doar noi am știut ce greu ne-a fost, doar noi cei care ne-am asumat am știut cât de greu este să muncești într-o comunitate și să vină cineva să bage mâna în buzunar. De aceea am produs o schimbare pentru mine, dar în același timp am produs o schimbare de generații în partid. Este momentul ca la fel cum am plecat eu la 37 de ani într-o luptă, trimis de domnul președinte Seculici, la fel să trimit și eu un tânăr în altă luptă, un tânăr care a confirmat în sistemul privat, un tânăr care a confirmat în ceea ce înseamnă administrație și el este Sergiu Bîlcea, iar noi garantăm.

Este foarte important să arăți orașului că înțelegi ce înseamnă schimbările pentru că noi am fost generația schimbărilor, am știut să ne asumăm lucrurile importante și să avem forța de a decide. Dar știți de ce am reușit? Pentru că am fost lângă oameni și nu ne-am uitat prietenii. Am fost lângă fiecare om și trebuie întotdeauna să rabzi atunci când vin pietrele de care spunea domnul Robu, cel mult să faci o fundație pentru un drum sau pentru o casă cu ele, dar niciodată nu le întoarce înapoi.

Astăzi un prieten de-al nostru e cu noi, deși este ziua lui de naștere. Este ziua lui de naștere și respectul și parteneriatul și înțelegerea de atâția ani face să fie astăzi lângă noi. La Mulți Ani și să fii fericit și evident la mulți ani pentru Zoli Lovas. Este frumos să sărbătoresc ziua ta de naștere, dar pentru mine, 7 februarie este o zi grea. De obicei spuneam La mulți ani fratelui meu. și nu mai am ocazia de zece ani să spun acest lucru. Este bine să trăim într-o credință și să fim siguri că nu rănim oameni. Este foarte important să ne îmbrățișăm oamenii, pentru că atunci când nu-i ai, ceri, ai fugi, ai înconjura globul, numai să poți să-l strângi în brațe. De aceea 7 februarie e o zi grea dar îi spunem La Mulți Ani lui Zoli și La Mulți Ani și primarului de la Tauț.

Mi-am dorit să ajung în Parlamentul European. și când au venit primarii acolo au mers la o întâlnire în care erau toate steagurile statelor, și ne-am uitat la steaguri și ne-am gândit că de multe ori steagurile au fost unele împotriva altora. Războaiele au fost duse cu steagul în față. și totuși, cineva a reușit să aranjeze steagurile și noi să avem liniște și pace. Să știți că și noi în interiorul nostru avem un steag. Fiecare, în interiorul nostru avem un steag și vedem în exterior cum flutură dar de multe ori nu știm ce este în interiorul lui. Cel mai frumos ar fi, să facem ca steagul nostru să nu folosească niciodată lancea. Așa am putut noi construi, am pus lângă steag și am ridicat steagul frumos al Aradului. Lucru acesta mi-l doresc, să ridicăm împreună steagul frumos al Aradului, steagul frumos al României și steagul frumos al Uniunii Europene. Noi suntem constructorii pentru a ridica cele trei steaguri sus și vă mulțumesc pentru curajul de a ține în steagul localităților și steagul european. Mai mult de atât, este foarte important să mulțumim oamenilor care ne pierd, oamenilor care nu sunt, care suferă datorită a ceea ce suntem noi, orele pierdute sunt ore dureroase pentru o familie.

De aceea, vreau să mă ierte Angi Cionca că-i răpesc soțul, sau să ne ierte doamna Bîlcea că-i răpim copilul. și aș vrea să invităm în scenă familiile care vor contribui la ceea ce înseamnă munca noastră, pentru a le oferi un gest, pentru a le oferi respectul nostru. Angi, hai sus, doamna Bălcea cu copiii, hai Ella cu Ana, haideți. Este important pentru noi să știm că mergem la această luptă având lângă noi familia. Acum vă rog cât mai în față pentru că acum suntem o familie mare, suntem o familie care vom reuși să punem a doua și a treia cărămidă la această construcție, la acest frumos oraș, suntem familia Partidul Național Liberal, familia Creștin Liberală, suntem cei care vom moderniza Aradul, noi întâi construim împreună. Doamne ajută. Victorie PNL. PNL victorie!.

 

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sergiu Bîlcea: Este a doua oară când cineva creează conturi pe reţele de socializare, folosind numele şi fotografia mea, în scopuri josnice – cer bani în numele meu

Sunt nişte băieţi ascunşi, dar foarte activi, foarte deranjaţi de candidatura mea la Primărie. Scormonesc în trecutul şi prezentul meu, nu am o problemă cu asta. Când nu găsesc nimic de atacat, inventează. Şi depăşesc orice limite morale şi legale. Este a doua oară când cineva creează conturi pe reţele […]