"> Gheorghe Falcă: Pactul Verde - UE şi României vor cunoaşte o creştere economică sustenabilă - Zoom ARAD

Gheorghe Falcă: Pactul Verde – UE şi României vor cunoaşte o creştere economică sustenabilă

Zoom Arad

Europarlamentarul PPE Gheorghe Falcă a transmis că PNL se va lupta pentru ca implementarea Pactului Verde în România să fie un succes.

„Pactul verde european îşi propune să modifice radical sectoarele energetic, de transport, agricultura şi industrie europeană şi dacă pregătim profesionist această transformare, ne vom asigura că economia UE şi implicit a României va cunoaşte în viitor o lungă perioadă de creştere economică sustenabilă. Scopul nostru este ca acest Pact să ofere atât un mediu mai verde cât şi o economie mai puternică”, a transmis marţi Gheorghe Falcă într-un comunicat de presă.

Pactul doreşte să limiteze până în 2050 utilizarea cărbunelui, a gazelor naturale, a petrolului şi implicit a motoarelor pe bază de combustie. Europarlamentarii PNL vor colabora cu miniştrii din Guvern pentru a implementa cu succes acest Pactul.

„Prin urmare, am decis alături de europarlamentarii PNL să colaborăm îndeaproape cu miniştrii din guvernul României, cu scopul de a face din implementarea Pactului un succes de ţară şi pentru a pune bazele unei economii durabile care să performeze în economia viitorului. În implementarea acestui Pact, vom ţine cont de avansul tehnologic, piaţa liberă, efectele asupra companiilor şi a muncitorilor şi mai ales de efectele asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor europeni”, spune Falcă.

Implementarea ar trebui să se facă progresiv, astfel încât oamenii să se poată integra fără costuri prea mari.

„Vrem ca această transformare să fie făcută pas cu pas, astfel încât oamenii să se poată integra treptat şi fără costuri sociale în economia viitorului. În acelaşi timp, mă voi lupta alături de colegii mei din grupul PPE pentru ca România să primească fonduri importante. În acest fel, ne vom asigura că economia României va fi una competitivă şi capabilă să ofere prosperitate şi siguranţă tuturor românilor”, a încheiat liderul liberal arădean Gheorghe Falcă.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Guvernul Orban a fost demis cu 261 de voturi

Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban, la trei luni de la învestirea sa în funcție. Au fost 261 voturi „pentru” și, potrivit informațiilor Digi24.ro, un senator liberal a votat alături de PSD. Au fost prezenți 423 de parlamentari, fiind exprimate 400 de […]