"> Gheorghe Falcă: “Cioloș susține un candidat incompatibil cu cerințele Comisiei Europene” - Zoom ARAD

Gheorghe Falcă: “Cioloș susține un candidat incompatibil cu cerințele Comisiei Europene”

Zoom Arad
(FILES) In this file photo taken on May 31, 2017 French Minister of the Armed Forces Sylvie Goulard leaves a cabinet meeting at the Elysee Palace, in Paris. – French President proposed on August 28, 2019, former Minister Sylvie Goulard to represent France in the next European Commission. (Photo by Patrick KOVARIK / AFP)

˝Am ajuns la concluzia că nu doar PSD susține un candidat dubios care accede pentru funcția de comisar european, ci chiar și USR-PLUS prin domnul Cioloș și domnul Botoș care sunt susținători al doamnei Sylvie Goulard, fost ministrul al Apărării în Franța și o apropiată a președintelui Macron.

Doamna Goulard este suspectată de o colaborare dubioasă cu think tank-ul Berggruen Institute, de la care a primit câte 10.000 de euro lunar în doi ani consecutivi. Candidatura sa este privită cu scepticism de către grupul PPE, care crede că aceasta va afecta proiectele importante ale UE prin prisma scandalurilor în care este implicată.

 De asemenea protejata lui Macron și a lui Cioloș a fost anchetată într-un dosar privind angajările fictive pe care le-a făcut în cadrul cabinetului său de eurodeputat, poziție pe care a ocupat-o în mandatul european trecut.

Această suspiciune privind lipsa de integrtate a candidatului Franței împreună cu respingerile candidaților României și Ungariei, poate redeschide alocarea portofoliilor în Comisia Ursulei von der Leyen. Există și posibilitatea ca respingerea doamnei Goulard să însemne o înfrângere pentru președintele Franței, care până acum a fost cel care a dictat modul cum s-au distribuit funcțiile la nivelul de top al instituțiilor UE” a declarat Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iustin Cionca: ˝ #construim și la Chisindia!˝

#construim Oprea Teodor, Chisindia: „Asfaltul s-a făcut la noi acum 40 de ani, și ăsta pe care îl faceți acum mai tine încă 40”! Consiliul Județean Arad realizează un covor asfaltic în Chisindia. Se repară, astfel, porțiunea de 1,5 km drum județean care traversează comuna. Comentarii pe Facebook