"> Florin Cîțu reafirmă că banii pentru creșterea pensiilor sunt prevăzuți în buget - Zoom ARAD

Florin Cîțu reafirmă că banii pentru creșterea pensiilor sunt prevăzuți în buget

Zoom Arad

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a ținut să lămurească controversele publice și a explicat că Legea bugetului pe anul 2020 are prevătută creșterea pensiilor.

„A fost o ordonanţă de urgenţă prin care această dublare a alocațiilor a fost prorogată până la sfârşitul lunii iulie. Înseamnă că legea va fi implementată de la 1 august”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24.

„Am spus tot timpul că în buget sunt veniturile estimate pentru plata tuturor cheltuielilor avute la momentul respectiv: pensii, salarii şi orice alte proiecte de investiții. Toţi banii sunt acolo. Iarăși, o acuzaţie mizerabilă din partea PSD: că nu sunt banii în buget. Este matematică elementară. Ştim care au fost cheltuielile, ştim câţi oameni primesc pensii, înmulţim cu pensia medie şi se văd.

Totul se calculează. Nu am supraestimat veniturile, de aceea avem un deficit de 4,6% din PIB. În ceea ce priveşte ce se întâmplă în viitor, asta depinde de evoluţia economică. Astăzi, nu există nicio îngrijoare. Banii sunt acolo”, a mai spus ministrul de Finanțe.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Delta Force de la Liceul Național de Informatică Arad în finala campionatului de robotică din Krasnoyarsk

Șase elevi din Arad formează echipa Delta Force a Liceului Național de Informatică din Arad și s-au calificat în finala campionatului de robotică din Rusia, care va avea loc în perioada 13 – 15 februarie la Krasnoyarsk, în Siberia. Arădenii au impresionat, la sfârșitul anului trecut, în competiția regională de […]