"> CJA a sprijinit cultura și turismul în 2019 - Zoom ARAD

CJA a sprijinit cultura și turismul în 2019

Zoom Arad

Cultura a făcut parte dintre domeniile în care Consiliul Județean Arad a investit mult în anul 2019. Am accesat fonduri pentru a contribui la creșterea surselor de finanțare a activității. În parteneriat cu Consiliul Județean Bekes, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad se află în plin proces de editare a Dicționarului Comorilor Culinare Locale, 400 exemplare în limba română și 400 de exemplare în limba maghiară. Proiectul este în curs de finalizare, tipărirea efectivă urmând să se efectueze în această lună.

Consiliul Județean Arad a aprobat, în septembrie, documentațiile tehnico-economice și indicatorii tehnico-economici RESTAURAREA MUZEULUI ORĂȘENESC LIPOVA”, proiect prin care dorim efectuarea unor reparaţii capitale la clădirea care găzduieşte muzeul din Lipova. Este de datoria noastră să susţinem cultura, şi aici mă refer atât la susţinerea actului cultural, cât şi a patrimoniului. Îmi doresc să găsim şi surse de finanţare, din fonduri externe, pentru a putea conferi acestei clădiri, atât de importantă pentru patrimoniul nostru cultural material, valoarea pe care o merită, cât și să oferim un spaţiu adecvat patrimoniului deţinut de Muzeul din Lipova.

#AradulFrumos

Pentru al treilea an consecutiv, Consiliul Județean Arad a promovat Podgoria Miniș-Măderat la Târgul Național de Turism de la București, în prezența reprezentanților comunelor Șiria și Ghioroc, care și-au prezentat specificul pentru românii și străinii interesați de turismul din vestul țării. Primarul comunei Șiria, Valentin Bot, și consilierul județean Garofița Popa, care conduce și Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat au adus în târg produse alimentare tradiționale din zona Șiria, foarte apreciate de vizitatori.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hora Unirii, jucată pe platoul din fața Palatului Administrativ

Platoul din fața Palatului Administrativ a fost învăluit astăzi în atmosferă de sărbătoare, „Mica Unire” desăvârșită la 24 ianuarie 1859 fiind sărbătorită printr-o frumoasă ceremonie încheiată cu o Horă a Unirii în care s-au prins mare parte din cei prezenți. Evenimentul a fost organizat de  Instituția Prefectului – Județului Arad, […]