"> Călin Bibarț:˝Primăria Arad va cumpăra imobilul în care funcţionează Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu˝ - Zoom ARAD

Călin Bibarț:˝Primăria Arad va cumpăra imobilul în care funcţionează Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu˝

Zoom Arad

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ a anunțat în cadrul conferinţei de presă organizată marţi, 17 septembrie 2019, că imobilul în care funcționează Școala Gimnazială ˝Miahi Eminescu˝ ar putea intra în proprietatea municipiului Arad în aproximativ un an de zile.

Până atunci vor fi parcurși paşii juridico-administrativi, respectiv: intenţia de achiziţionare a imobilului de pe strada Episcopiei nr. 40-42 va fi supusă votului în cadrul Consiliului Local Municipal, apoi va fi necesară o evaluare a clădirii în vederea stabilirii preţului, urmează negocierea cu proprietarul imobilului, în speță Episcopia Catolică din Timişoara şi ultimul pas, încheierea contractului de vânzare-cumpărare.  Deocamdată, Primăria Municipiului Arad a mai închiriat pentru un an de zile imobilul în care funcţionează Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, contra sumei de 2500 de euro/lună (TVA inclus).

˝Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu de pe strada Episcopiei nu este proprietatea municipalităţii, ci este o clădire în proprietatea Bisericii Catolice. Am căzut de acord şi noi şi proprietarul , noi avem dorinţa de a cumpăra şi ei au dorinţa de  a vinde. De aceea voi începe demersurile legale  ce se impun, timp în care continuăm să închiriem acea clădire, maxim un an de zile. Sper ca într-un timp cât mai scurt să reuşim să finalizăm acest demers despre care s-a vorbit mult în ultimii ani. Este un demers de normalitate, un gest pe care-l facem pentru copii, pentru şcoala arădeană, pentru Arad, din dorinţa de a fi proprietari şi nu chiriaşi, având astfel posibilitatea de a investi mai mult în această şcoală˝, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sergiu Bîlcea: ˝ Împreună facem Aradul mai frumos!˝

Regenerarea urbană reprezintă o necesitate a Aradului. Pentru a răspunde nevoilor cetățenilor și dezvoltării societății, este necesară o modernizare și totodată o utilizare cât mai rațională a spațiului public, în beneficiul oamenilor. Regenerarea urbană înseamnă amenajarea spațiilor verzi, a trotuarelor, reabilitarea sau introducerea canalizării pluviale și, în special, reglementarea parcărilor […]