"> Bonificație mărită de la 5% la 10% pentru arădenii care își plătesc impozitele în primul trimestru al anului - Zoom ARAD

Bonificație mărită de la 5% la 10% pentru arădenii care își plătesc impozitele în primul trimestru al anului

Zoom Arad

Proiectul de hotărâre privind nivelul taxelor şi impozitelor locale aferente anului 2020 a fost aprobat cu unanimitate de voturi în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal de luni, 30 septembrie 2019. Contribuabilii care îşi achită integral impozitele locale până la finele lunii martie vor beneficia de o bonificaţie majorată  de la 5% la 10 %.

În ceea ce privește cuantumul impozitelor și taxele ce urmează să fie plătite de arădeni anul viitor, acestea nu sunt majorate. Cu toate acestea este posibil ca unii cetăţeni să resimtă o uşoră creştere în cazul anumitor dări locale, generate de faptul că rata anuală a inflaţiei a urcat la 4,6%.  Majorarea se va aplica de exemplu  la impozitul pe clădiri rezidenţiale, la mijloace de transport cu o capacitate cilindrică mai mare de 2000 de centimetri cubi precum şi la unele taxe cum ar fi cea de eliberare a certfificatului de urbanism, cea pentru eliberarea autorizaţiilor privind lucrările de racorduri şi branşamente la reţele publice de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefonie şi televiziune prin cablu, taxa de eliberare a copiilor heliografice de pe planuri şi  taxa de divorţ pe cale administrativă.

Tot în cadrul şedinţei de azi, aleşii locali au fost de acord în unanimitate cu acordarea ajutorului cu titlu de subvenții pentru acoperirea diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației aferent lunii august 2019 în sumă totală de 357.248,70 lei către SC CET Hidrocarburi SA Arad.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

fARAD 6 transformă timp de o săptămână Aradul în locul de întâlnire al pasionaților de film documentar

Festivalul începe miercuri, 2 octombrie, de la ora 19:30, cu filmul „Lumea de la picioarele tale” regizat de Jeremy Workman. Propunându-și să parcurgă toate străzile New York-ului, eroul filmului descoperă oameni și locuri ale metropolei aflate în contrast cu ceea ce suntem obișnuiți să gândim despre „The Big Apple”. Filmul […]