"> A fost înființat un grup de suport la nivelul Prefecturii Arad - Zoom ARAD

A fost înființat un grup de suport la nivelul Prefecturii Arad

Zoom Arad

Astăzi a fost creat un grup de suport format din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Arad, Consiliului Județean Arad, Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad – Unitatea de Primiri Urgențe, Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Arad și societății civile, cu rol de gestionare a problemelor privind infecția cu noul coronavirus: aprovizionarea cu materiale de protecție și echipamente medicale necesare pentru protejarea cadrelor medicale față de infecția cu noul coronavirus, organizarea fluxurilor medicale astfel încât să fie asigurată asistența medicală în parametri optimi pentru toți pacienții (COVID-19 și non-COVID-19), precum și asigurarea de personal specializat suplimentar, în caz de necesitate, pentru pacienții infestați cu noul coronavirus SARS-Cov-2.
Situația epidemiologică generată de răspândirea infecției cu noul coronavirus reclamă măsuri excepționale de prevenire, dar totodată și acțiuni de solidaritate a societății, prin care aceasta să vină în sprijinul celor care luptă în prima linie.

„Avem nevoie de solidaritate în aceste momente, de lucru în echipă, iar pe modelul Rețelei solidarității, care vine direct în ajutorul oamenilor afectați de noul coronavirus, am decis să creem acest Grup de suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru toate cadrele medicale ce își desfășoară activitatea acolo și sunt în prima linie. Colaborăm, ne consultăm și luăm decizii. Am cooptat medici, economiști specializați în partea de achiziții, vom face un schimb de informații permanent, astfel încât să asigurăm o cât mai bună funcționare a spitalului de care depinde viața noastră, a arădenilor. Am schițat deja un plan de acțiune, iar mâine îl vom definitiva astfel încât să putem veni în cel mai scurt timp în întâmpinarea nevoilor spitalului. Lucrăm pentru achiziția suplimentară de materiale de protecție și echipamente, încercăm să utilizăm cât mai bine toate resursele pe care acest județ le are în lupta împotriva acestui virus”, a declarat Prefectul Județului Arad, domnul Gheorghe Stoian.

Grupul de suport a fost înființat astăzi prin hotărârea Grupului de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, iar membrii lui se vor întâlni zilnic sau ori de câte ori este necesar pentru analiza și rezolvarea situațiilor apărute la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iustin Cionca: 164 de apeluri telefonice în primele 12 ore de funcționare a Rețelei Solidarității Arădene!

164 de apeluri telefonice au fost primite în primele 12 ore de funcționare a Rețelei Solidarității Arădene! Dintre acestea 82 au venit la Direcția de Asistență Socială din municipiul Arad (tel. 0787/806.562), 68 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, din județ (0257-983, 0733-889.812), 14 apeluri la numărul […]