"> Trei parlamentari PSD suspecți și opt rețineri în dosarul care a zguduit politica arădeană! - Zoom ARAD

Trei parlamentari PSD suspecți și opt rețineri în dosarul care a zguduit politica arădeană!

Zoom Arad

După multe ore de audieri la DNA Timișoara, opt persoane au fost puse sub acuzare în dosarul şpăgilor încasate la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, în interesul PSD Arad, acestea fiind reţinute pentru 24 de ore pentru a fi prezentaţi în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă. În acelaşi dosar au calitatea de suspecţi trei parlamentari PSD, doi din Arad şi unul din Caraş- Severin.

Acuzaţiile în acest dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie sunt de luare de mită şi trafic de influenţă, legat de şpăgile care erau primite de angajaţii DRDP Timişoara de la transportatorii care treceau cu camioanele în Ungaria şi cărora, la cântar, în schimbul banilor, li se reduceau, în documente, cantităţile de marfă transportată.

Acestea sunt Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timişoara, acuzat de luare de mită, pentru el şi pentru alţii, trafic de influenţă, exercitarea influenţei, Mircea Lucaciu, şef la Departamentul Venituri al DRDP Timişoara, acuzat de complicitate la luare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi la cumpărare de influenţă, Mirel Pascu, şef la Juridic în aceeaşi instituţie, Elisabeta Miuţescu, angajată a Direcţiei, acuzată că ar fi luat şpagă de aproximativ 40 de ori, Cristian Horgea, soţul fostului prefect de Arad, responsabil de cântar la Vama Nădlac2, acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, Cristian Dima, lucrător la cântar. Acestora li s-a adăugat Anca Stoenescu, fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, acuzată de abuz în serviciu, dupa ce nu a prelungit contractul unui inspector şcolar la ordinul PSD şi Alin Vasile Băețan, pentru care ar fi fost aranjat un concurs.

În acelaşi dosar, trei parlamentari PSD au calitatea de suspecţi: deputatul Dorel Căprar, şeful PSD Arad, deputatul Florin Tripa de la Arad şi senatorul Ioan Chisăliţă de la Caraş- Severin. Cei trei au fost şi ei audiaţi, în cursul zilei de luni, la DNA Timişoara, în acelaşi dosar.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PNL propune cea mai puternică echipă: Cionca și Bîlcea pentru Președintele Consiliului Județean și respectiv Primăria Aradului

Consiliul Director Județean al PNL Arad a decis să valideze candidaturile lui Iustin Cionca pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad și a lui Sergiu Bîlcea, pentru funcția de primar al Aradului! Cei doi vor candida în tandem pentru cele mai importante funcții din administrație, urmând ca lansarea lor […]