"> Sergiu Bîlcea: Ne vom lupta pentru cetate, factor vital în dezvoltarea Aradului - Zoom ARAD

Sergiu Bîlcea: Ne vom lupta pentru cetate, factor vital în dezvoltarea Aradului

Zoom Arad

În guvernarea trecută un om care spunea că este reprezentantul Aradului la Ministerul Apărării trebuia să facă toate demersurile necesare, adică o hotărâre de guvern sau inclusiv o lege prin care cetatea să intre în administrarea Aradului. Din păcate, acel om nu a făcut decât să ne încurce și mai mult, a pus câteva condiții destul de complicate. A existat o primă tatonare, e clar că în momentul de față va trebui un pic să așteptăm din cauza alegerilor.

Aradul momentul de față este un oraș care are o dezvoltare economică importantă, are proiecte care în viitorul apropiat vreau să-l facă mult mai colorat, mai viu pentru a trece în următoarea etapă de dezvoltare și următoarea etapă în care Aradul să aibă o construcție adevărată. Cetatea este un factor vital iar eu nu voi pleda și voi face tot ceea ce ține de mine ca această cetate să intre în patrimoniul Aradului. Luni am avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca împreună cu primarul interimar al Aradului, Călin Bibarț, cu domnul Maxim care este reprezentantul ADR Vest în zona Arad, Timiș, Caraș și Hunedoara pentru că pentru următorul ciclu financiar european s-au luat câteva decizii. În primul rând, Alianța Vestului a reușit să impună primul scop, primul target să spunem așa. descentralizarea deciziei la nivelul fondurilor europene iar din următorul ciclu european financiar, decizia pentru proiecte și pentru, ca o să spun așa, rapiditatea cu care semnezi un contract va fi în regiune, nu mai va fi la Guvernul României. Acesta este primul câștig. Al doilea câștig este că poți în următorul ciclu să pui prioritățile tale și în funcție ele, acest ghid se poate schimba astfel încât dacă am reuși să avem cetatea în timp util, nu depinde de mine, depinde cu totul și alte lucruri. am rezolva o finanțare europeană. E nevoie de o finanțare europeană și gândiți-vă ce ar însemna nu numai pentru cetate, în primul rând pentru biserica din interior, care în momentul de față stă să cadă, o biserică extraordinară și eu cred că Aradul merită acest lucru. Ce pot să vă transmit în acest moment este că ne luptăm pentru cetate. Am pierdut un moment important în 2017-2018 când am avut un tip de prin Oltenia care se bătea cu cărămida în piept că rezolvă acest lucru, mai mult ne-a încurcat și eu sunt de părere că simbolul Aradului este nevoie să reintre în circuitul turistic și în acel moment va duce Aradul la un alt nivel. 

 

sursa: TV Arad

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un nou amical în Antalya: Arsenal Tula – UTA 0-2

Al treilea adversar al UTA-ei a fost Arsenal Tula, grupare situată pe locul 6 în prima ligă din Rusia, prezentă la startul ediției acestui sezon din Europa League. Banca tehnică a echipei e condusă de Igor Cherevchenko, cunoscut ca fotbalist și antrenor la Locomotiv Moscova. Bătrâna Doamnă a câștigat cu 2-0 […]