"> Sergiu Bîlcea: Alianța Vestului aduce primele proiecte pentru Arad - Zoom ARAD

Sergiu Bîlcea: Alianța Vestului aduce primele proiecte pentru Arad

Zoom Arad

Vineri la Cluj a fost o primă etapă din episodul Alianța Vestului, dacă pot să numesc așa proiectul Alianța Vestului, care a produs rezultate care a adus primele proiecte. Este adevărat, de această dată în colaborare cu Ministerul Transporturilor, pentru că la întâlnirea de la Cluj a participat și domnul Bode, ministrul Transporturilor, iar acolo s-au prezentat proiectele pentru ceea ce înseamnă Alianța Vestului. În zona Cluj-Napoca – Oradea vor fi lucrări de reabilitare și modernizare a căii ferate între Cluj-Napoca și Episcopia Bihorului și vom avea o nouă ieșire din țară la Episcopia Bihorului undeva în 2024.

Un alt proiect important pentru acea zonă este continuarea autostrăzii Transilvania cu termene destul de clare. Ministrul Transporturilor va avea o vizită în următoarele două săptămâni la Timișoara, și din nou se ating câteva proiecte. Primul proiect este conectivitatea acestor orașe și pe lângă aceasta cale ferată Cluj- Oradea și Autostrada Transilvania s-a pus în discuție reabilitarea căii ferate Arad – Oradea unde în momentul de față nu avem o cale ferată electrificată și este nevoie pentru a crește viteza.

În al doilea rând s-a discutat despre drumul expres Arad – Oradea, care este un proiect al celor trei mări, în care studiul de fezabilitate a și fost demarat. Trebuie să spun acest lucru cu mândrie că județul Arad a obținut toate avizele pentru acest tronson la stadiu de studiu de fezabilitate urmând ca și județul Bihor să facă acest lucru în următoarea perioadă astfel încât în următorii ani vom vedea ceea ce înseamnă drumul express Arad – Oradea. plus. Secretar de stat american duminică la Munchen a făcut un anunț a făcut un anunț important faptul că vor finanța un proiect european care vor lega cele trei mări care va lega cele trei mări dar inclusiv Polonia, Cehia, Ungaria, România, Serbia și Grecia și pentru ca acesta este proiectul, în cadrul acestui proiect Arad Oradea este un tronson important. Pentru noi este o veste importantă și eu cred că peste două săptămâni vizita ministrului va da și mai multe informații. Pentru Arad a mai fost o informație importantă, reabilitarea căii ferate între Arad și Timișoara, pentru că în acest moment se circulă cu viteză redusă, se va crește viteza de deplasare a trenurilor. Această reabilitare va veni cu două lucruri importante în primul rând două pasaje supraterane, unul se va afla undeva între Arad și Vladimirescu la acel pasaj care în momentul de față foarte multă lume pierde timp. Acest pasaj exact ca și pasajul de la Curtici va fi construit de către Ministerul Transporturilor dar și un pasaj pe strada Lenau în Aradul Nou pentru că noul proiect va conține o legătură între Aradul Nou și Gara Glogovăț direct. În acest moment cu pod peste Mureș un pod de cale ferată peste Mureș astfel încât în Arad în următorii ani se vor construi trei poduri majore peste râul Mureș: podul construit de către Primărie pe bani europeni pe strada Andrei Șaguna, podul construit de către Consiliul Județean.tot din bani europeni pe viitoarea centură de sud-est și pasaj peste calea ferată, și aici așteptăm din nou finanțarea și este o discuție importantă, și al treilea, acest pod peste Mureș legătura între Aradul Nou și Glogovăț, o legătură feroviară. În acel moment putem spune cu siguranță că vom îndeplini visul locuitorilor din Micălaca de a scoate traficul feroviar din cartier. Eu îmi doresc să realizăm acest lucru dar va trebui să nu ne grăbim pentru că lucrările vor demara în doi ani de zile astfel încât până atunci să luăm o decizie, dar este important termenul, aceste proiecte sunt din bani europeni astfel că 2023-2024 ar trebui să ne prindă cu lucrările efectuate.

sursa: TV Arad

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iustin Cionca: E vremea bună, refacem drumurile Târnova-Tauț și Pâncota-Buteni

Am verificat lucrările de pe drumul județean Târnova-Tauț, care a fost unul dintre cele mai degradate drumuri din județ! După 50 de ani, și drumul acesta primește asfalt nou! Pe șantierul drumului județean Pâncota-Buteni, unde verific cum și în ce ritm se lucrează! Se muncește bine, profităm de iarna blândă! […]