"> Șantierul Arad-Șiria-Pâncota: se escavează asfaltul deteriorat - Zoom ARAD

Șantierul Arad-Șiria-Pâncota: se escavează asfaltul deteriorat

Zoom Arad

Premieră în România: Consiliul Județean Arad a deschis un jurnal multimedia on-line pentru un drum județean în lucru!

Consiliul Județean Arad este primul consiliu județean din România care realizează un jurnal multimedia on-line al modernizării unui drum județean! Este vorba despre pagina „Jurnal Multimedia Arad-Șiria-Pîncota”, accesibilă pe Facebook, care își propune să urmărească îndeaproape, pe cât posibil zi de zi, evoluția lucrărilor pe acest drum!
Nu avem nimic de ascuns, dimpotrivă! Arădenii și Consiliul Județean și-au dorit foarte mult modernizarea drumului Arad-Șiria-Pâncota. Așteptarea a fost atât de mare încât pentru o parte a opiniei publice aproape că nu a contat că lucrăm pe alți 300 km. în județ! Din cauza birocrației a durat aproape patru ani, adică peste 1300 de zile, din ziua depunerii proiectului de finanțare până când ne-am putut apuca de lucru și pe acest drum județean. Tocmai de aceea, am cerut aparatului de specialitate din Consiliul Județean să informeze, pe cât posibil zilnic, despre evoluția lucrărilor. Din câte știu eu, este un demers unic în România, prin care noi vrem să demonstrăm că muncim și pe acest șantier, că urmărim constructorul și că suntem foarte transparenți.
Drumul județean 709 Arad-Horia-Șiria-Galșa-Pâncota (30 km) este modernizat din fonduri europene. Termenul de execuție a lucrărilor la acest drum este de 36 de luni, însă constructorul Sylc Con Trans promitea, la semnarea contractului, că îl va finaliza mult mai devreme. Valoarea contractului este de 63 de milioane de lei.
Consiliul Județean Arad a fost premiat, anul trecut, la Gala Administrației Românești, pentru proiectul ambițios de modernizare a 300 km de drumuri județene. Lucrările au început efectiv pe 315 km (dintre care 124,8 km sunt deja finalizați). Valoarea lucrărilor este de 725 milioane lei, dintre care 400 de milioane de lei din fonduri europene. Nu în ultimul rând, Consiliul Județean Arad pregătește deja documentația pentru modernizarea/reabilitarea altor 155 km.

 

Pe șantierul Arad-Șiria-Pîncota se escavează asfaltul deteriorat și se pregătește intervenția asupra fundației drumului. Lucrările se desfășoară în paralel pe mai multe porțiuni de drum.

 

 

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sergiu Bîlcea: Este nevoie de spirit de întreprinzător și leadership pentru a conduce un oraș

Un primar este un administrator al orașului. La fel ca și în cazul unei companii. Este nevoie de spirit de întreprinzător și leadership pentru a conduce un oraș. Asta am învățat și asta am experimentat la propria firmă, după ce am terminat studiile. Asta vreau să fac. La fel cum […]