"> Mașinile cu norma de poluare sub Euro 5 nu mai vor putea fi înmatriculate în România, conform unui proiect al Guvernului - Zoom ARAD

Mașinile cu norma de poluare sub Euro 5 nu mai vor putea fi înmatriculate în România, conform unui proiect al Guvernului

Zoom Arad
„By the middle of the next decade, the cars and trucks we buy will go twice as far on a gallon of gas,” Obama promised in 2013. „That means you’ll have to fill up half as often; we’ll all reduce carbon pollution.”

Înmatricularea mașinilor cu norma de poluare sub Euro 5 ar putea fi interzisă în România, potrivit unui proiect al Guvernului.

Planul Național pentru Energie și Schimbări Climatice (PNIESC) al României, care prevede, printre altele, posibilitatea ca înmatricularea autoturismelor cu normă de poluare sub euro 5 să fie interzisă.

Obiectivul este ca România să respecte țintele de eficiență energetică și de mediu asumate prin acest Plan în fața Comisiei Europene. Sunt vizate două obiective – decarbonarea și eficiența energetică.

Reducerea emisiilor GES (gaze cu efect de seră), prin menținerea unui parc auto cu autovehicule (Euro 6), eficiente sau vehicule cu propulsie electrică și prin interzicerea înmatriculării autovehiculelor cu norme de poluare Euro 3 și Euro 4” – este una dintre măsurile care pot fi luate în urma acestui plan.

Vârsta medie a parcului auto este de 15,4 ani, potrivit unei statistici de la jumătate anului trecut, mult peste media UE de 11 ani.

Potrivit PNIESC, transporturile sunt unul dintre cele mai importante sectoare, atât din punctul de vedere al consumului de energie, cât şi al implicaţiilor asupra mediului.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Guvernul a adoptat 25 de OUG cu o zi înainte de moțiunea opoziției

După o ședință de 9 ore, Guvernul a adoptat marți seara, 25 de ordonanțe de urgență, după cum urmează: 1. OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr.145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare 2. OUG pentru aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi […]