"> Iustin Cionca: Se operaționalizează Spitalul din Ineu pentru pacienții internați cu simptome Covid-19, în situația în care capacitatea Spitalului TBC va fi depășită - Zoom ARAD

Iustin Cionca: Se operaționalizează Spitalul din Ineu pentru pacienții internați cu simptome Covid-19, în situația în care capacitatea Spitalului TBC va fi depășită

Zoom Arad

Astăzi, la Consiliul Județean Arad s-au reunit reprezentanții administrației locale și Grupul de Suport pentru Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. În contextul pandemiei Covid-19, s-au comunicat următoarele decizii:
-Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va gestiona TOATE problemele privind Coronavirus în Spitalul Județean, respectiv va asigura aprovizionarea cu materiale de protecție pentru protejarea cadrelor medicale, organizarea fluxurilor medicale pentru pacienții Covid-19 pozitiv și non-pozitiv, asigurarea personalului de specialitate suplimentar pentru pacienții cu Coronavirus, precum și rezolvarea altor probleme legate de combaterea Coronavirus.
-Se operaționalizează Spitalul din Ineu pentru pacienții internați cu simptome Covid-19, în situația în care capacitatea Spitalului TBC va fi depășită. Asta înseamnă că în această fază, pacienții vor fi internați la Ineu, singurul spital din afara municipiului Arad care corespunde criteriilor legale pentru prevenirea transmiterii îmbolnăvirilor Covid-19.
-Medicii de familie, cei din centrele de permanență, rezidenții care la solicitarea Spitalului vor lucra în triajul gestionat de Unitatea de Primiri Urgențe, vor fi echipați cu echipament de protecție specific activității UPU în această perioadă.
-Până marți dimineața, medicii stomatologi predau Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad materialele de protecție și dezinfectantele pe care le au pe stoc, având în vedere că activitatea cabinetelor stomatologice a fost sistată prin Ordonanță militară. Decizia a fost luată de comun acord cu Colegiul Medicilor Stomatologi din Arad.
-Se va inventaria stocul de materiale de protecție și de dezinfectant al cabinetelor de medicină veterinară.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România trece, în această noapte, la ora de vară, ora 3.00 devine ora 4.00

România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de vară, ora 3.00 devenind ora 4.00, astfel că 29 martie va fi cea mai scurtă zi din acest an. Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, a transmis CFR Călători. În noaptea de sâmbătă spre […]