"> Iustin Cionca: Sălășan pentru Lipova! - Zoom ARAD

Iustin Cionca: Sălășan pentru Lipova!

Zoom Arad

Lipova are șansa ca, împreună cu primarul Cristian Sălășan, să se poziționeze în sfârșit, după mulți ani, în echipa câștigătoare la nivel județean! Asta înseamnă că primește un primar susținut de Consiliul Județean, de majoritatea parlamentară, de miniștri, de Guvern și în aceeași echipă cu președintele României. Consecința: proiecte de dezvoltare pentru un oraș care este departe de locul unde ar trebui să fie.

Consiliul Județean a sprijinit Lipova în ultimii trei ani cu proiecte punctuale. Am revitalizat Muzeul din oraș, pentru că este convingerea mea fermă că Lipova poate trăi bine din istoria și cultura sa, dacă va fi condusă de oameni care le și înțeleg. Am organizat deja două ediții a unui spectacol cu peste o mie de spectatori, lângă mănăstire, aproape de cetate, să punem în valoare și aceste obiective. Dar cel mai important este că ducem bani înspre modernizarea drumurilor județene care leagă Lipova de județul Timiș.

 

Avem proiecte de modernizare pentru patru drumuri județene
noi cu județul Timiș, și trei sunt în apropiere de Lipova: Lipova-Cuveșdia-limită de județ, Zăbalț-limită de județ, Neudorf-limită de județ. Investim în aceste drumuri pentru că oamenii din zonă ajung astfel mai ușor la autostradă, dar creăm și o nouă deschidere pentru investitori. Insist, însă: este nevoie de un primar bun și dinamic, partener cu conducerea județului, care să știe să atragă investiții și să scrie proiecte.

În mandatul 2016-2020, în calitate de președinte al Consiliului Județean, am lucrat la marile proiecte de infrastructură. Avem în lucru 21 de șantiere pe drumurile județene, am finalizat anul acesta sau suntem în curs de finalizare 179 km de drum județean. Ne-am stabilit ca obiectiv 300 km, adică un sfert din totalul rețelei. Am continuat să investim în spitalul județean, unde am ajuns la 30 de milioane de euro investite în opt ani și jumătate, iar astăzi spitalul s-a schimbat foarte mult în bine. Putem realiza aici și intervenții în caz de infarct, care până anul acesta se făceau, în spital public, la Timișoara. Construim alte trei spitale noi. În mandatul 2020-2024 mă voi concentra pe polii zonali de dezvoltare, iar Lipova trebuie să devină unul dintre ei! Dați-mi un primar bun, cu care să pot lucra, să ducem și acest oraș acolo unde merită!

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sergiu Bîlcea: Farmecul Oktoberfest l-au dat arădenii!

Farmecul Oktoberfest l-au dat arădenii. Felicitări pentru participarea la un eveniment care a adus un aer occidental de sărbătoare în orașul nostru.   Comentarii pe Facebook