"> Iustin Cionca: Plaja Ghioroc, unul dintre pariurile mele câștigate, cu 130.000 de vizitatori doar anul trecut - Zoom ARAD

Iustin Cionca: Plaja Ghioroc, unul dintre pariurile mele câștigate, cu 130.000 de vizitatori doar anul trecut

Zoom Arad

Amenajarea lacului Ghioroc ca spațiu de agrement reprezintă cea mai importantă investiție a Consiliului Județean în turismul arădean, o investiţie corectă. Cu primarul comunei, Corneliu Popi Morodan şi am decis să facem echipă pentru a transforma Ghiorocul în staţiune de interes local. A fost un efort de aproape patru ani, şi iată că avem rezultatele aşteptate! Ghiorocul este numit, astăzi, „Litoralul Vestului” şi a devenit un punct de atracție majoră pentru turiștii din vestul țării.
​În anul 2017, Consiliul Judeţean Arad a alocat suma de 810.000 de lei pentru amenajarea Lacului Ghioroc şi începerea realizării documentaţiei pentru declararea comunei Ghioroc să staţiune turistică de interes local.


​Ulterior, Consiliul Județean a alocat suma de 400.000 de lei pentru amenajarea parcării de lângă lacul de agrement. Consiliul Judeţean continuat să se implice în dezvoltarea comunei, în modernizarea plajei de la Ghioroc, prin alocarea în anul 2018 a sumei de 400.000 de lei, sumă destinată extinderii parcării. La ora actuală plaja dispune de 680 de locuri de parcare. În timpul sezonului tranzitează plaja Ghioroc peste 1500 de maşini, tocmai de aceea în anul 2020 CJA a alocat suma de 350.000 de lei pentru a se construi încă 320 de locuri de parcare.
​În anul 2019, tot cu sprijinul Consiliului Județean Arad, s-au mai construit 5 căbănuțe în camping cu o capacitate de 20 de locuri de cazare, valoarea investiţiei ce urmează a fi finalizată anul acesta fiind de 200.000 de lei. Acestea se vor adăuga la cele 28 de locuri care sunt deja funcționale. Anul trecut, gradul de ocupare al căsuţelor a fost, mai ales în week-end, de peste 90%. Tot în camping, dar și cu deservirea plajei, au fost construite cabine de duș și toalete.
​Anul acesta venim cu o nouă extindere de 4.000 de m² a suprafeţei plajei. Astfel, suprafaţa totală va fi de 14.000 m².
​Aprox. 130.000 de turiști au ajuns, anul trecut, la Ghioroc și tendința este de creștere cu 15% în fiecare an! Investițiile făcute în ultimii ani și Festivalului Ghioroc Summer Fest, care se bucură de o apreciere foarte mare mai ales din partea tinerilor, fiind votat în ultimii trei ani ca și cel mai popular festival din județul Arad au fost decisive pentru creşterea înregistrată.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Segiu Bîlcea: Candidez pentru funcţia de primar, împreună cu cea mai bună echipă, PNL Arad, alături de zeci de mii de arădeni care ne susţin

Candidez pentru funcţia de primar, pornesc cu încredere la drum pentru o nouă etapă de dezvoltare a Aradului, împreună cu cea mai bună echipă, PNL Arad, alături de zeci de mii de arădeni care ne susţin. Comentarii pe Facebook