"> Iustin Cionca: Autoritățile județene au luat măsuri de prevenție - Zoom ARAD

Iustin Cionca: Autoritățile județene au luat măsuri de prevenție

Zoom Arad

Am cerut conducerii Spitalului să identifice spațiile disponibile și să le pregătească foarte urgent, ca Aradul să fie pregătit, cu atât mai mult cu cât în proximitatea noastră la Timișoara au existat și suspiciuni și cazuri confirmate. În fiecare secție a spitalului accesul vizitatorilor este interzis. Pachetele pentru pacienți sunt preluate de personalul medical special desemnat. Am pus la dispoziție, în Secția de Boli Infecțioase Adulți, șase paturi în trei saloane. Într-unul dintre saloane există priză de oxigen iar în celelalte două există două concentratoare de oxigen portabile. La compartimentul Boli Infecțioase Copii avem două paturi repartizate în Ambulatorul de specialitate. La Obstetrică-Ginecologie am pregătit cinci paturi amenajate la parterul clădirii în zona de izolare contagioasă. La Secția de Terapie Intensivă am pregătit cinci paturi, fiecare dintre ele beneficiază de consolă cu priză de oxigen, aparat de ventilație mecanică și aparatura necesară pacienților de la Terapie Intensivă.
Tot ca o măsură de prevenție, se sistează stagiile de practică în spitale pentru studenții Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul UVVG, până la data de 31,03. 2020, măsură ce poate fi prelungită în funcție de evoluția infecției cu COVID-19.
În paralel, am solicitat ca și la Spital, și în clădirile care aparțin de Consiliul Județean să existe suficient săpun lichid, suficient dezinfectant pentru o igienă minimă. Sediul Consiliului Județean a fost dotat cu dezinfectant, la intrare, iar aceeași măsură se ia în aceste zile la toate clădirile administrative aparținând Consiliului Județean. Femeile de serviciu dezinfectează din oră în oră, încuietorile de la ușile de acces ale Consiliului Județean.
Sper să fim feriți de îmbolnăviri, în județul nostru. Știu că va fi greu, pentru că suntem un județ de graniță, deci expus riscului. În orice caz, autoritățile județene au luat măsuri de prevenție.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rareș Bogdan: Dragii noștri, nu v-a abandonat nimeni, dar fiți și voi responsabili!

Responsabilitate, empatie și frăție! Sunt frații noștri și nu pot fi abandonați, blocați sau respinși! Orice om normal înțelege că cei care doresc să vină acasă în România trebuie primiți! O țară normală nu-și abandonează niciodată cetățenii! Nici în cele mai grele situații! România este într-o situație dificilă și trebuie […]