"> Iustin Cionca: 164 de apeluri telefonice în primele 12 ore de funcționare a Rețelei Solidarității Arădene! - Zoom ARAD

Iustin Cionca: 164 de apeluri telefonice în primele 12 ore de funcționare a Rețelei Solidarității Arădene!

Zoom Arad

164 de apeluri telefonice au fost primite în primele 12 ore de funcționare a Rețelei Solidarității Arădene!

Dintre acestea 82 au venit la Direcția de Asistență Socială din municipiul Arad (tel. 0787/806.562), 68 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, din județ (0257-983, 0733-889.812), 14 apeluri la numărul direct pus la dispoziție de Consiliul Județean Arad (0749/251.535).
De luni dimineață operatorii preiau solicitările telefonice la #rețeaua_solidarității.
Sunt centralizate nevoile celor izolați la domiciliu sau ale vârstnicilor aflați în imposibilitatea de a-și procura strictul necesar. iar împreună cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, asistenții sociali le pregătesc pachete cu alimente și articole de curățenie.
La DGASPC Arad operatorii lucrează în schimburi, iar directorul general Erika Stark a pus la dispoziția apelanților și un psiholog care oferă consultații telefonice. La DAS Arad numărul operatorilor alocați în prima zi a fost dublat, ajungându-se la opt.
Fiecare apel este înregistrat, cele relatate sunt verificate, iar kit-urile cu alimente și alte articole de igienă vor fi direcționate săptămânal spre beneficiarii care au nevoie de ajutor pentru a rămâne în izolare și a respecta condițiile impuse de autorități în starea de urgență.

 

 

#rețeaua_solidarității Colectarea donațiilor pentru Cetatea Voluntarilor, care vor ajunge la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, centrele de carantină, diferite instituții, auto-izolați, este în desfășurare la Bazinul „Delfinul”!

#rețeaua_solidarității
La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad preluăm apelurile la numărul 0257-983, de la persoanele care au nevoie de ajutor în contextul Coronavirus!

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iustin Cionca: Nu așteptăm să vedem ce se întâmplă, suntem pro-activi

Stimați arădeni, Aradul este un județ de graniță, la noi au pătruns primii cetățeni români suspecți/infectați cu coronavirus. Acest județ a furnizat medicii în vamă, polițiștii de frontieră, personalul civil care a avut contact cu cei intrați în țară. Din păcate, unii dintre cei sosiți nu au fost de bună […]