"> Iustin Cionca: ˝Bata este o comună liberală unde oamenii au știut să aleagă bine!˝ - Zoom ARAD

Iustin Cionca: ˝Bata este o comună liberală unde oamenii au știut să aleagă bine!˝

Zoom Arad

Organizarea ediției a doisprezecea a Festivalului Vânătorii se datorează, fără îndoială, primarului comunei Bata, Ion Micurescu. Un primar liberal bun, îndrăzneț, responsabil față de comunitatea sa și față de așteptările celor implicați în edițiile de până acum, a avut curajul să înfrunte absurditățile birocratice și să organizeze, din nou, ireproșabil acest eveniment.

Astăzi, când județul Arad este un focar de pestă porcină, vânătorii prezenți aici și grupele de vânătoare care au rămas în teren pot susține efortul de limitare a răspândirii epidemiei. Am susținut încă de anul trecut că trebuie să li se acorde încredere mai mare în intervenții și că limitarea drastică a efectivelor de mistreți ar putea preveni propagarea bolii.

Bata este o comunitate liberală, unde oamenii au știut să aleagă bine. Se vede, aici, cum un primar al unei localități mici și lipsite de resurse consistente, are capacitatea să își ridice comune și să o transforme într-un punct de reper. Fără să îmi doresc să politizez evenimentul de astăzi, o spun cu toată convingerea, că numai un primar liberal putea face asta! Mă uit în comune cu un potențial mult mai mare, dar care suferă, pentru că sunt conduse de oameni fără har, fără vocație. Dacă ar fi mai mulți ca badea Ion în localitățile județului, cu susținerea Consiliului Județean, susținere care se acordă tuturor celor care vor și pot să schimbe atmosfera în comunitățile lor, s-ar face lucruri mult mai frumoase.

În final, un cuvânt de apreciere pentru toți participanții la această ediție, și pentru cei fideli, care revin anual, și pentru cei care acum descoperă frumusețea Festivalului Vânătorii: veniți cu idei bune la Consiliul Județean și noi le găsim finanțare. Dar să fie idei care îi determină pe oameni să vorbească bine despre Arad și despre arădeni, despre lucrurile bune pe care le construim în județul nostru și în domeniul cultural, nu numai în investițiile în drumuri județene și spital!

 

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proiect unic în educație, pornit din Turda: Prima Școală Mobilă din România

Municipiul Turda (județul Cluj) a lansat un proiect educațional unic în România, menit atât să combată fenomenul abandonului școlar, cât și să îi conștientizeze pe cetățeni asupra importanței educației. Parte a acestui proiect este și conceptul care se bazează pe ideea unui “atelier de școală mobilă”. Implementarea acestui proiect are […]