"> Iustin Cionca: ˝Avem proiectul tehnic pentru restaurarea Sălii „Iuliu Maniu”, din Palatul Comitatului” - Zoom ARAD

Iustin Cionca: ˝Avem proiectul tehnic pentru restaurarea Sălii „Iuliu Maniu”, din Palatul Comitatului”

Zoom Arad

Consilierii județeni au votat aprobarea documentației tehnico-economice şi reactualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru Restaurare sălii „Iuliu Maniu”, din cadrul Palatului Comitatului (imobil situat în Arad, B-dul Revoluției, nr. 81), unde s-au purtat negocierile pentru realizarea Marii Uniri.

Reactualizarea acestor indicatori a fost necesară în urma finalizării documentației de către firma care a realizat proiectul tehnic. Valoarea totală a investiției este de 1.683.852,46 lei (TVA inclus), sursa de finanțare fiind fondurile transfrontaliere. Durata de realizare a investiției este de 6 luni.

La sala Iuliu Maniu sunt necesare lucrări de intervenții pentru că unele elemente din interiorul acesteia sunt într-un stadiu avansat de degradare. Pentru reabilitarea sălii istorice, Consiliul Județean a întocmit un proiect, prin care se intenționează consolidarea sălii, restaurarea și recrearea cât mai exactă a decorațiilor existente (în prezent deteriorate), conservarea acestora și încercarea de a aduce obiectivul, din punct de vedere arhitectural, la starea inițială, fără a se afecta volumetria și toate detaliile de ornamente cu valoarea istorică și artistică.

Se vor menține și proteja elementele de finisaj interior, inclusiv elementele originale de decorație interioară. Restaurarea acestora se va realiza cu tehnici tradiționale, prin utilizarea de materiale tradiționale specifice spațiului respectiv de cea mai bună calitate pentru finisaj (tencuieli, amorse, gleturi, zugrăveli, pardoseli).

La finalizarea proiectului spațiul sălii poate fi utilizat pentru funcțiuni administrative, social-culturale şi în scop turistic.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O nouă actiune de dezinsectie si deratizare în municipiu

Primăria Municipiului Arad demarează o nouă acţiune de dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public. Tratamentul chimic privind dezinsecţia se va aplica terestru în perioada 25 -27 septembrie 2019, între orele 21:00 – 06:00, în funcţie de condiţiile meteorologice. Produsul folosit în acţiunea de dezinsecţie este Solfac ®Trio EC200 –insecticid lichid […]