"> Consiliul Județean Arad anunță că proiectul Șoselei de centură a Lipovei a fost depusă pentru finanțare la ADR Vest! - Zoom ARAD

Consiliul Județean Arad anunță că proiectul Șoselei de centură a Lipovei a fost depusă pentru finanțare la ADR Vest!

Zoom Arad

Consiliul Județean a solicitat în scris Primăriei Orașului Lipova să precizeze dacă a început demersurile pentru exproprierea terenurilor aflate pe culoarul viitoarei șosele de centură a orașului. Adresa este înregistrată cu nr. 20457/7.09.2020.

Consiliul Județean Arad a depus la Agenția de Dezvoltare Regională proiectul șoselei de centură din Lipova, care include și un pod peste Mureș. Valoarea aproximativă a proiectului este de 45 de milioane de euro. Centura va face legătura între DN 7 și drumul către autostrada A1.

„Pentru viitorul ciclu financiar, Consiliul Județean Arad a depus patru solicită la Agenția de Dezvoltare Regională, care însumează 630 de milioane de lei. Acestea sunt: modernizarea DJ 708 Bârzava-Nadăș-Tauț, șoseaua de centură a orașului Lipova, realizarea șoselei de ocolire a municipiului Arad în zona Zimand Cuz-Horia-Vladimirescu, modernizarea drumului județean Seleuș-Șicula-Cermei-Berechiu-limita județului Bihor”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„Calea de acces va fi un sprijin și pentru investitorii din Zona Industrială Lipova, care astăzi se confruntă cu o criză de forță de muncă. Șoseaua de centură a orașului Lipova va include și un pod peste Mureș și o trecere peste calea ferată (legătura între DN 7 Deva-Arad de la km 506 cu DJ 682 Lipova-Arad). Urcarea și coborârea pe șoseaua de centură se vor realiza prin sensuri giratorii nou amenajate.La poziția km 0+400-0+600 Centura va traversa magistrala de cale ferată Deva-Arad și râul Mureș, în lungime de 200 metri. Am identificat două variante de lucru: varianta 1 (optimă), în zona de graniță dintre orașul Lipova și comuna Șiștarovăț; varianta 2 este scenariul în care centura se suprapune cu DJ 682 pe o lungime de 1,3 km până la actuala intersecție cu un drum de exploatare ce face legătura cu orașul Lipova” a precizat Iustin Cionca, în urmă cu trei luni, la lansarea proiectului care ar urma să revitalizeze zona Văii Mureșului.

Evaluarea estimată a centurii este de 45 milioane euro, sumă din care doar Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic se vor ridica la 3,8 milioane de euro.

În ultimii patru ani, Consiliul Județean a deschis șantiere pe 444 km de drumuri județene, investind peste 725 de milioane de lei în lucrările de modernizare și reabilitare. Din această sumă, mai mult de jumătate, adică 400 de milioane de lei, provine din fondurile europene câștigate de Consiliul Județean Arad.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iustin Cionca: Se asfaltează zilnic pe Arad-Pâncota!

Pe drumul județean Arad-Șiria-Pâncota se profită de vremea bună și continuă asfaltările, într-un ritm intens. Astăzi s-a așternut covorul asfaltic pe câțiva kilometri, astfel încât obiectivul ca drumul să fie circulabil pe asfalt în această toamnă, este tot mai aproape de realitate. ,,Am fost la Pâncota, la sfârșitul săptămânii, și […]