"> Comisia Europeană A ACTIVAT procedura de infringement pentru România din cauza tăierilor ilegale de păduri - Zoom ARAD

Comisia Europeană A ACTIVAT procedura de infringement pentru România din cauza tăierilor ilegale de păduri

Zoom Arad

Procedura de infringement pentru țara noastră a fost activată de Comisia Europeană din cauza legislației defectuoase care nu permite gestionarea și verificarea de către autoritățile române a cantităților mari de lemne tăiate ilegal din pădurile României.

„În cazul României, autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”, au transmis reprezentanții Comisiei Europene, într-un comunicat de presă remis.

Astfel, CE a decis, miercuri, să transmită României o scrisoare de punere în întârziere. Țara noastră are „un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie”.

În caz contrar, Comisia Europeană poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Răzvan Cadar: Vă invit la turism pe meleaguri arădene - VisitArad.ro

Reporter: Ce vă propuneți în următoarea perioadă? Răzvan Cadar: Încercăm să scoatem orașul municipiul Arad și județul în față. Încercăm să ducem cât mai mulți turiști în județul nostru pentru că avem și foarte multe lucruri să le arătăm și să le prezentăm. Am încercat să schimbăm site-ul ca un […]