"> CCR a decis: Guvernul Orban a respectat Constituția la asumarea răspunderii pe Legea bugetului - Zoom ARAD

CCR a decis: Guvernul Orban a respectat Constituția la asumarea răspunderii pe Legea bugetului

Zoom Arad

CCR a respins, miercuri, cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvern și Parlament cu privire la Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, solicitare formulată de Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu.

Curtea Constituțională a fost sesizată de președinții celor două Camere ale Legislativului cu privire la posibilul conflict juridic dintre Guvern și Parlament pe legea bugetului de asigurări sociale și legea bugetului de stat pe anul 2020.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, pe 23 decembrie 2019, în plenul reunit al Parlamentului, că Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru 2020 și pe Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comisia Europeană A ACTIVAT procedura de infringement pentru România din cauza tăierilor ilegale de păduri

Procedura de infringement pentru țara noastră a fost activată de Comisia Europeană din cauza legislației defectuoase care nu permite gestionarea și verificarea de către autoritățile române a cantităților mari de lemne tăiate ilegal din pădurile României. „În cazul României, autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii […]