"> A fost promulgată Legea prin care părinţii primesc zile libere plătite când şcolile sunt închise - Zoom ARAD

A fost promulgată Legea prin care părinţii primesc zile libere plătite când şcolile sunt închise

Zoom Arad

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, sâmbătă, legea prin care părinţii primesc zile libere plătite când şcolile sunt închise în situaţii speciale, pentru supravegherea copiilor, potrivit Klaus Iohannis.

Parlamentarii au adoptat joi legea prin care angajatorii sunt obligaţi să acorde zile libere plătite unuia dintre părinţi dacă şcolile se închid din cauza unor situații speciale.

Potrivit legii, părinții care pot beneficia de zile libere sunt cei care au copii sub 12 ani. Indemnizaţia pentru fiecare zi liberă este de maximum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. Parlamentarii au stabilit ca banii să fie alocaţi din contribuţiile de 2.25% pe care fiecare angajat le oferă statului.

Unităţile de învăţământ au fost închise până pe 22 martie, din cauza crizei generate de coronavirus.

 

Comentarii pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Discursul lui Ludovic Orban adresat Parlamentului pentru votul de învestire a noului Guvern

Aflat în autoizolare din cauza COVID – 19, Ludovic Orban și-a trimis discursul pentru votul de învestire a noului Guvern.: ”Domnilor președinți ai Senatului și Camerei Deputaților, Doamnelor și domnilor senatori și deputați, România traversează o perioadă dificilă de provocări economice și sociale care reclamă învestirea urgentă a unui Guvern cu […]